Rani Plastille EGP-laatusertifikaatti

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-04-05
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Rani Plast on saanut EGP-painatustekniikan laatusertifikaatin viidentenä maailmassa. Rani Plast on käyttänyt tekniikkaa vuodesta 2015 asti. Sertifikaatin myönsi painolaattatoimittaja Marvaco.

Rani Plast pystyy käyttämään EGP-painotekniikkaa (Expanded Gamut Printing) täydellisesti hyödykseen. Rani tuottaa tiedotteen mukaan tekniikan avulla huippuluokan painojälkeä muovikalvon painamisessa.

EGP-painatustekniikassa haetaan aina pienintä mahdollista käytettävää värimäärää. Vaikka puhutaan lisäväreistä, käytetty värimäärä on usein kuitenkin perinteistä painatusta vähäisempi, mikä johtaa asiakkaalla uusien töiden aloituskustannusten vähenemiseen.

Myös tekniikan ympäristökuormitus on pienempi, koska painovärin kulutus vähenee, energiankulutus on alhaisempaa ja liuotinta tarvitaan vähemmän. Myös muovijätettä syntyy painoprosessin aikana muita painatustekniikkoja vähemmän, koska työn aloitus on entistä sujuvampaa.

Painojäljen laadun lisäksi EGP-tekniikalla on useita muitakin hyötyjä. Vakioitujen värien ansiosta kalvolle saadaan parempi vedosvastaavuus. Vedosvastaavuudella tarkoitetaan kuinka hyvin todellinen tuotanto vastaa asiakkaan hyväksymää painolaattatoimittajan tulostamaa värivedosta.

Ranilla myös seurataan, että vakioidut värit pysyvät samana ja prosessit mahdollisimman stabiilina. Standardoidun tuotannon ja vakioitujen värien ansiosta myöhemmät toistotilaukset ovat täysin tasalaatuiset ensimmäisten kanssa.

Tuotantopäällikkö Petteri Pihajoen mukaan monet Rani Plastin asiakkaat ovat jo ottaneet EGP-painatustekniikan omakseen ja haluavat pakkauksiinsa sen tuottamaa huippujälkeä.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Tampereella kehitetään biomateriaaleja

VTT, Tampereen ammattikorkeakoulu ja rakennus- sekä pakkausalaan liittyvät yritykset kehittävät kestävämpiä ja ympäristöystävällisempiä materiaaleja uusiin sovelluksiin. BeLight-hankkeen tavoitteena on myös verkostoituminen, kansainvälistyminen sekä muovin kiertotalouden mukaiset uudet liiketoimintamahdollisuudet.
belight-hanke-tampere-banneri

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB