Rani Plastille EGP-laatusertifikaatti

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-04-05
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Rani Plast on saanut EGP-painatustekniikan laatusertifikaatin viidentenä maailmassa. Rani Plast on käyttänyt tekniikkaa vuodesta 2015 asti. Sertifikaatin myönsi painolaattatoimittaja Marvaco.

Rani Plast pystyy käyttämään EGP-painotekniikkaa (Expanded Gamut Printing) täydellisesti hyödykseen. Rani tuottaa tiedotteen mukaan tekniikan avulla huippuluokan painojälkeä muovikalvon painamisessa.

EGP-painatustekniikassa haetaan aina pienintä mahdollista käytettävää värimäärää. Vaikka puhutaan lisäväreistä, käytetty värimäärä on usein kuitenkin perinteistä painatusta vähäisempi, mikä johtaa asiakkaalla uusien töiden aloituskustannusten vähenemiseen.

Myös tekniikan ympäristökuormitus on pienempi, koska painovärin kulutus vähenee, energiankulutus on alhaisempaa ja liuotinta tarvitaan vähemmän. Myös muovijätettä syntyy painoprosessin aikana muita painatustekniikkoja vähemmän, koska työn aloitus on entistä sujuvampaa.

Painojäljen laadun lisäksi EGP-tekniikalla on useita muitakin hyötyjä. Vakioitujen värien ansiosta kalvolle saadaan parempi vedosvastaavuus. Vedosvastaavuudella tarkoitetaan kuinka hyvin todellinen tuotanto vastaa asiakkaan hyväksymää painolaattatoimittajan tulostamaa värivedosta.

Ranilla myös seurataan, että vakioidut värit pysyvät samana ja prosessit mahdollisimman stabiilina. Standardoidun tuotannon ja vakioitujen värien ansiosta myöhemmät toistotilaukset ovat täysin tasalaatuiset ensimmäisten kanssa.

Tuotantopäällikkö Petteri Pihajoen mukaan monet Rani Plastin asiakkaat ovat jo ottaneet EGP-painatustekniikan omakseen ja haluavat pakkauksiinsa sen tuottamaa huippujälkeä.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Uusimmat uutiset

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept