Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

JULKAISTU: 2020-04-15
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.

Thomekon kone- ja laitetoimintojen liiketoimintakaupalla Dayton vahvistaa asemaansa Suomen elintarviketeollisuuden kumppanina. Dayton on toimittanut pitkään elintarviketeollisuuden tuotantolinjoihin vaaka-, etiketti- ja ruokaturvallisuusratkaisuja Bizerba-tuotemerkillä.
Dayton kehittää palvelukonsepteja johtavien päivittäistavara-, ravintola- ja elintarviketeollisuusyritysten kanssa. Tavoitteena on uudistaa toimialan yhteistyötapoja ja luoda uutta lisäarvoa.

”Tarjoamme pian elintarviketeollisuudelle kokonaisvastuupalvelua – eli huolehdimme laiteratkaisujen käyttöönotosta, toimivuudesta ja kunnossapidosta kaikilta osin”, Dayton Groupin toimitusjohtaja Pekka Tiainen toteaa.

”Kasvutavoitteitamme tukee hienosti, että saamme edustukseemme lisää arvostettuja tuotemerkkejä. Daytonin teollisuustiimi vahvistuu, kun Thomekon kone- ja laitetoimintojen kokenut henkilöstö siirtyy meille vanhoina työntekijöinä. Laajemmalla tuotevalikoimalla ja henkilöstöllä sekä räätälöidyillä ratkaisuillamme palvelemme elintarviketeollisuuden asiakkaita entistä monipuolisemmin”, Tiainen sanoo.

Perheyhtiö Dayton Group on tiedotteen mukaan Suomen ja Baltian johtava laitetoimittaja sekä huoltopalveluiden tarjoaja päivittäistavarakaupassa, elintarviketeollisuudessa sekä ravintola- ja fast food -sektoreilla. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2019 noin 51 miljoonaa euroa, josta runsas puolet syntyi Suomessa ja loput Baltian maissa.

Jatka lukemista

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Tampereella kehitetään biomateriaaleja

VTT, Tampereen ammattikorkeakoulu ja rakennus- sekä pakkausalaan liittyvät yritykset kehittävät kestävämpiä ja ympäristöystävällisempiä materiaaleja uusiin sovelluksiin. BeLight-hankkeen tavoitteena on myös verkostoituminen, kansainvälistyminen sekä muovin kiertotalouden mukaiset uudet liiketoimintamahdollisuudet.
belight-hanke-tampere-banneri

Uusimmat uutiset

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)

Food 2.0 -hanke kehittää tulevaisuuden ruokajärjestelmää

Valio käynnistää Business Finlandin veturirahoituksella Food 2.0 -hankkeen, jossa kehitetään tulevaisuuden ruokajärjestelmää ja edistetään ruokaviennin kilpailukykyä.
8f0f0ef91d0f260f_800x800ar