Piltti-lasipurkkituotteet ovat hiilidioksivapaita

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-10-14
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Suomalainen lastenruokabrändi Piltti tuottaa lasipurkkiruokia hiilidioksidivapaasti. Purkit ovat täysin kierrätettäviä. Myös uuden välipalatuotteen metallinen purkki on täysin kierrätettävä.

Kaikki Piltin lasipurkissa olevat tuotteet kehitetään ja valmistetaan Turussa Piltin lastenruokatehtaalla. Tehtaan tuotanto on täysin hiilidioksidivapaata, eikä tehtaalta toimiteta lainkaan jätettä kaatopaikalle. Tuotantoon tarvittava höyryvoima hankitaan läheiseltä Turku Energian biopolttolaitokselta.

Piltti-purkin voi kierrättää sataprosenttisesti käytön jälkeen. Lasipurkki kierrätetään lasinkeräykseen ja kansi metallinkeräykseen. Lasi on ikuista, ja sitä pystytään käyttämään yhä uudelleen.

Piltti lanseeraa tänä syksynä uudenlaisen välipalavaihtoehdon, joka sopii muun muassa sormiruokailun ystäville ja on kätevä ottaa mukaan matkalle. Piltti Puffit ovat tähden ja lastun muotoisia välipalanaksuja, jotka on valmistettu lastenruokalaatuisista raaka-aineista uunissa paistamalla, ilman lisättyä suolaa tai sokeria.

Puffit on pakattu uudelleensuljettavaan pakkaukseen, joka pitää naksut kokonaisina sekä tuoreina. Pakkauksesta on myös helppo poimia naksuja pienillä sormilla. Pakkaus on kätevä ottaa matkalle mukaan ja se on 100 prosenttisesti kierrätettävä. Purkin voi kierrättää metallijätteen mukana ja kannen palauttaa muovinkeräyspisteeseen.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Uusimmat uutiset

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept

Packnews-lehti täyttää 90 vuotta – paluu vuoteen 1977

Packnews-lehti (aiemmin nimeltään nord emballage) täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Se saattaa olla maailman vanhin pakkausalan lehti. Toimitus on viime vuosina selaillut vanhoja lehtiä ja julkaissut niistä parhaita paloja, joista yksi on tässä artikkelissa.
Letpak