Metsäteollisuus mukaan 4evergreen-hankkeeseen

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-11-20
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Stora Enso ja eurooppalaisen sellu- ja paperiteollisuutta edustavan CEPIn muut jäsenyritykset ryhtyvät vauhdittamaan kiertotaloutta arvoketjun muiden yritysten kanssa. 4evergreen-hankkeella tehostetaan kuitupohjaisten pakkausten kierrätystä ja lisätään yhteistyötä kiertotalouden mukaisessa suunnittelussa ja materiaalien käytössä.

4evergreen-yhteistyöhankkeella edistetään kuitupohjaisten pakkausten hyödyntämistä ilmasto- ja ympäristövaikutusten minimoimiseen tähtäävässä, vastuullisessa kiertotaloudessa. Tavoitteena on myös tuoda esiin kuitupohjaisten pakkausmateriaalien ja kierrätyksen innovaatioita, luoda suuntaviivoja kuitujen kiertoa ja uudelleen käyttöä tukevalle suunnittelulle sekä kehittää keräysjärjestelmiä ja kuitupohjaisten pakkausten käsittelyyn soveltuvia kierrätysinfrastruktuureja ja -teknologioita.

Ainutlaatuinen yhteishanke tuo yhteen arvoketjun kaikki toimijat. Stora Enson lisäksi mukana ovat muiden muassa Nestlé, Danone, Huhtamäki, SIG Combibloc, SEDA, Elopak, Tetra Pak, AR Packaging ja MARS.

”Tämä on tärkeä askel Euroopan biopohjaisessa kiertotaloudessa ja kuitupohjaisten pakkausratkaisujen aseman lujittamisessa markkinoilla”, sanoo Stora Enson toimitusjohtaja Karl-Henrik Sundström.

”Muovijäte on globaali ongelma, jota ei voida ratkaista ilman ilmastoälykkäitä, uusiutuvia ja kierrätettäviä ratkaisuja. Yritykset läpi koko arvoketjun yhdistävät voimansa, ja se voi saada aikaan todellista, käänteentekevää muutosta.”

Kuitupakkauksista kierrätetään lähes 85 %

”Johtavana ruoka- ja tarjoilupakkausten valmistajana olemme iloisia saadessamme olla mukana perustamassa 4evergreen-hanketta”, sanoo Eric Le Lay, Huhtamäen Foodservice Europe-Asia-Oceania -segmentin johtaja.

Eurostatin mukaan kuitupohjaisten pakkausten kierrätysaste Euroopassa on jo 84,6 prosenttia, ja kierrätettyjen kuitupohjaisten pakkausten volyymi on yhtä suuri kuin kaikkien muunlaisten kierrätyspakkausten yhteensä. 4evergreenilla ja muilla vastaavilla alan hankkeilla halutaan edistää innovatiivisten kierrätyskuitupohjaisten tuotteiden kehittämistä ja markkinoille tuloa.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Uusimmat uutiset

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept

Packnews-lehti täyttää 90 vuotta – paluu vuoteen 1977

Packnews-lehti (aiemmin nimeltään nord emballage) täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Se saattaa olla maailman vanhin pakkausalan lehti. Toimitus on viime vuosina selaillut vanhoja lehtiä ja julkaissut niistä parhaita paloja, joista yksi on tässä artikkelissa.
Letpak