HP kehittää vesipohjaisia värejä digipainamiseen

JULKAISTU: 2019-10-25
PÄIVITETTY: 2023-01-18


HP on tiedottanut investoivansa 200 miljoonaa euroa vesipohjaisten värien kehittämiseen aaltopahvin ja tekstiilien painamiseen. Investointi liittyy HP:n kestävän kehityksen mukaiseen ohjelmaan ympäristöystävällisten digitaalisen painamisen sovellusten kehittämiseksi.

HP on tiedotteen mukaan jo vaikuttanut aaltopahvien painamiseen vesipohjaisilla väreillään, jotka soveltuvat herkkiin sovelluksiin kuten elintarvikepakkausten painamiseen. Yritys panostaa nyt seuraavan sukupolven värien, tulostuspäiden ja painotekniikan kehittämiseen. Tavoitteena on parantaa laatua, suorituskykyä ja ympäristöystävällisyyttä.

HP uskoo, että vesipohjaiset ratkaisut ovat tämän markkinan tulevaisuutta. Sama koskee tekstiilien painamista, jossa tarvitaan uutta tekniikkaa. Perinteinen tekstiiliteollisuus on suuri saastuttaja. HP aikoo tehdä yhteistyötä teollisuuden kanssa muutoksen aikaansaamiseksi uuden tekniikan avulla.

Useat asiakkaat pitävät HP:n panostuksia tervetulleina. DS Smith käyttää HP PageWide T11000S -mustesuihkupainokonetta aaltopahvin painamiseen Fuldassa Saksassa. Tehtaan johtaja Ruediger Lindner sanoo panostusten lisäävän luottamusta siihen, että painamisessa pystytään täyttämään asiakkaiden terveyden ja turvallisuuden vaatimukset.

Suurkuvamarkkinoilla HP käyttää jo laajasti vesipohjaisia lateksivärejä. Niiden avulla on saatu kestävä, monipuolinen ja turvallinen vaihtoehto painamiseen.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Uusimmat uutiset

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus

Saarioinen Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu

Saarioinen Oy:n nykyisen toimitusjohtajan Matti Karppisen jäädessä eläkkeelle uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Ilkka Brander.
1800x900matti-ja-ilkka