Arla vähentää ilmastovaikutuksia kartonkipurkilla

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2020-02-25
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Arla vähentää ilmastovaikutuksia ottamalla käyttöön uuden KESO-rasian raejuustolle. Rasia on nyt kartonkia ja sen ilmastovaikutus on 60 % pienempi kuin aikaisemman muovirasian. Samalla päivitettiin rasioiden ilme.

Uudet pakkaukset otetaan käyttöön 200 ja 450 gramman KESO-tuotteissa. Rasiat valmistetaan paperikuidusta, jonka raaka-aine saadaan pohjoismaisista, FSC-sertifioiduista metsistä. Nestettä sisältävissä kartonkipurkeissa on oltava muovilla vahvistettu sisäpuoli, jotta pakkaukset pysyvät tiiviinä ja vakaina. Rasian pääraaka-aine on kuitenkin paperikuitu, joten se voidaan kierrättää kartonkikeräykseen.

Samalla kun rasioista tehtiin ympäristöystävällisempiä, ne päivitettiin selkeämmällä ja modernimmalla ilmeellä. KESO-pakkaukset uudistuvat vielä lisää lähitulevaisuudessa: alumiinista valmistetut foliokannet on tarkoitus vaihtaa. Lisäksi polystyreeniset muoviset päällyskannet pyritään korvaamaan PET-kansilla, joita voidaan kierrättää nykyisiä kansia vieläkin tehokkaammin.

”KESO on yksi suosituimmista tuotteistamme ja on selvää, että haluamme pienentää sen ilmastovaikutuksia. Pyrimme aina löytämään parhaat olemassa olevat pakkausratkaisut ja siten auttamaan kuluttajia tekemään entistä parempia valintoja arjessa”, kertoo Arla Suomen Brand & Category Manager Laura Kandell.

Arla vähentää muovia ja fossiiliperäisiä materiaaleja kaikkialla, missä se on mahdollista. Pakkauksissa käytetään mahdollisimman paljon uusiutuvia materiaaleja ja tavoitteena on, että pakkaukset on helppo kierrättää käytön jälkeen.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Uusimmat uutiset

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept

Packnews-lehti täyttää 90 vuotta – paluu vuoteen 1977

Packnews-lehti (aiemmin nimeltään nord emballage) täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Se saattaa olla maailman vanhin pakkausalan lehti. Toimitus on viime vuosina selaillut vanhoja lehtiä ja julkaissut niistä parhaita paloja, joista yksi on tässä artikkelissa.
Letpak