Ruokatieto Yhdistys ry:n toiminnanjohtajaksi on nimitetty 17.6.2019 alkaen ruokavaikuttaja, kasvatustieteiden maisteri ja kotitalousopettaja Anni-Mari Syväniemi. Hän siirtyy tehtävään Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliiton MTK ry:n ruokakulttuuriasiamiehen toimesta.
Syväniemellä on tiedotteen mukaan pitkän linjan kokemus ja laaja-alainen ymmärrys kotimaisesta ruokajärjestelmästä pellolta pöytään. Hän on rakentanut vahvat yhteiskunnalliset verkostot niin yritysmaailmasta hallintoon kuin politiikasta kehittämisorganisaatioihin.
”Olen kiinnostunut toimimaan intohimoisena suomalaisen ruuan puolestapuhujana ja Hyvää Suomesta -brändin vahvistajana. Olen taatusti mielelläni mukana julkisessa ruokakeskustelussa yhdistyksen tavoitteiden mukaisesti”, toteaa Syväniemi.
Ruokatiedon tehtävänä on edistää suomalaista ruokakulttuuria ja kotimaisen ruokaketjun tunnettuutta ja kilpailuetua. Tavoitteena on, että kuluttajat ymmärtävät kotimaisen elintarvikeketjun merkityksen hyvinvoinnin takaajana ja suosivat ostopäätöksissään suomalaista ruokaa. Toiminnan painopiste on viestinnässä, jota toteutetaan yhteistyössä Hyvää Suomesta -merkkiin sitoutuneen jäsenkunnan kanssa.