Ympäristökuormaa vähennetään etikettialalla

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-10-03
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Myös etikettialalla kestävä kehitys on nousemassa entistä suuremmaksi teemaksi. Tämä näkyi Labelexpo-messuilla esimerkiksi siinä, että suuret etikettien materiaalivalmistajat Avery Dennison, Lintec, Taghleef ja UPM Raflatac esittelivät kaikki uusia ratkaisuja, jotka vähentävät ympäristökuormaa.

Tämä tapahtuu esimerkiksi vähentämällä liuotinten käyttöä, ohentamalla materiaaleja ja korvaamalla niitä uusilla materiaaleilla.

Avery Dennisonilla on kunnianhimoiset tavoitteet kestävän kehityksen edistämiseksi. Labelexpossa yhtiö esitteli mm. FSC-sertifioidusta kierrätyspaperista valmistettuja etikettien pohjapapereita. Toinen uutuus oli ClearIntent-tuotevalikoima, joka sisältää erilaisia ympäristöystävällisiä materiaaleja etikettien tekoon. Kriteereinä tuotevalikoimassa ovat vastuullinen hankinta, materiaalin vähentäminen ja kierrätys.

Avery Dennison halusi myös konkretisoida ympäristötyötään ja teki puolet osastonsa rakenteista asiakkailtaan keräämästä kierrätysmateriaalista. Etikettien pohjapaperijäte yhdistettiin puukuidun kanssa uudeksi Ecor-rakennusmateriaaliksi.

Raflatac esitteli mielenkiintoisen RafBio PE85 -kalvomateriaalin. Se on 80 prosenttisesti valmistettu biomuovista ja toimii kuten tavallinen PE-kalvo. Raflatac esitteli myös kestävän kehityksen mukaisia RafNXT+ -tuotteita sekä vakiintunutta RafCycle-konseptia etikettien pohjapaperien kierrätykseen.

Raflatac ilmoitti valinneensa Henkelin ympäristöpalkintonsa RafCycle Awardin voittajaksi. Henkel on sekä Raflatacin raaka-aineiden toimittaja että etikettien käyttäjä. Yksi esimerkki Henkelin ympäristötyöstä on yhtiön kauneustuotteiden tehdas Mariborissa Sloveniassa. Se on liittynyt RafCycle-ohjelmaan yhtiön kolmantena tehtaana. Niiltä kerätään etikettien pohjapaperijätettä, josta jalostetaan painopaperia UPM:n Plattlingin tehtaalla Saksassa.

Myös väreissä näkyi paljon kehitystä siihen suuntaan, että liuotinpohjaisia värejä korvataan vesipohjaisilla väreillä ja värien migraatioaste pienenee.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak