Walki kehitti suojamateriaalin sairaalatekstiileihin

Teksti:Patrik Carlsson
JULKAISTU: 2020-04-13
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Walki on kehittänyt korkealaatuisen suojamateriaalin kertakäyttöisiin sairaalatekstiileihin Covid-19 kriisin vuoksi. Materiaali täyttää yrityksen mukaan tiukat laatuvaatimukset.

”Walki tunnetaan kestävien laminaattien valmistuksesta laajalle sovellusvalikoimalle niin rakennus- kuin pakkausteollisuudessakin. Walkilla on myös kattava tuntemus eri materiaaleista. Kuluneiden viikkojen aikana olemme saaneet lukuisia yhteydenottoja sairaaloista ja muilta hoitoalanasiantuntijoilta, joissa meiltä on pyydetty toimittamaan materiaalia suojatekstiileihin”, kertoo Bart Vansteenkiste, Business Development Manager Engineered Materials Walkilta.

Hoitoalalla käytettävien suojatekstiilien materiaalin tulee täyttää monia vaatimuksia. Materiaalin repäisylujuuden on oltava riittävän korkea, jotta materiaali ei repeä tuotantoprosessissa. Sen pitää myös olla veden- ja roiskeidenkestävä suojatakseen siihen pukeutunutta henkilöä. Materiaalin on myös oltava mukava kantajalleen. Walkin kehittämä materiaali, Walki Apron 45, on korkealaatuinen ekstruusiopäällystetty polypropyleeni kuitukangas, joka soveltuu sairaalakäyttöön.

”Se täyttää kaikki vaatimukset: se on joustava, repäisyluja ja se kestää hyvin vettä”, kertoo Vansteenkiste.

Walki Apron 45 materiaalia on jo valmistettu teollisessa tuotantomittakaavassa ja sitä on testattu Walkin laboratoriossa hyvin tuloksin. Walki priorisoi uuden materiaalin toimitukset, koska sairaalat ja hoivalaitokset ympäri maailman kärsivät tarjonnan puutteesta.

”Tällä hetkellä materiaalia sertifioidaan ulkopuolisissa laboratorioissa ja toivomme saavamme palautteen viikon sisällä”, sanoo Vansteenkiste.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Tampereella kehitetään biomateriaaleja

VTT, Tampereen ammattikorkeakoulu ja rakennus- sekä pakkausalaan liittyvät yritykset kehittävät kestävämpiä ja ympäristöystävällisempiä materiaaleja uusiin sovelluksiin. BeLight-hankkeen tavoitteena on myös verkostoituminen, kansainvälistyminen sekä muovin kiertotalouden mukaiset uudet liiketoimintamahdollisuudet.
belight-hanke-tampere-banneri

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox