Walki kehitti suojamateriaalin sairaalatekstiileihin

JULKAISTU: 13. huhtikuun 2020
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Walki on kehittänyt korkealaatuisen suojamateriaalin kertakäyttöisiin sairaalatekstiileihin Covid-19 kriisin vuoksi. Materiaali täyttää yrityksen mukaan tiukat laatuvaatimukset.

”Walki tunnetaan kestävien laminaattien valmistuksesta laajalle sovellusvalikoimalle niin rakennus- kuin pakkausteollisuudessakin. Walkilla on myös kattava tuntemus eri materiaaleista. Kuluneiden viikkojen aikana olemme saaneet lukuisia yhteydenottoja sairaaloista ja muilta hoitoalanasiantuntijoilta, joissa meiltä on pyydetty toimittamaan materiaalia suojatekstiileihin”, kertoo Bart Vansteenkiste, Business Development Manager Engineered Materials Walkilta.

Hoitoalalla käytettävien suojatekstiilien materiaalin tulee täyttää monia vaatimuksia. Materiaalin repäisylujuuden on oltava riittävän korkea, jotta materiaali ei repeä tuotantoprosessissa. Sen pitää myös olla veden- ja roiskeidenkestävä suojatakseen siihen pukeutunutta henkilöä. Materiaalin on myös oltava mukava kantajalleen. Walkin kehittämä materiaali, Walki Apron 45, on korkealaatuinen ekstruusiopäällystetty polypropyleeni kuitukangas, joka soveltuu sairaalakäyttöön.

”Se täyttää kaikki vaatimukset: se on joustava, repäisyluja ja se kestää hyvin vettä”, kertoo Vansteenkiste.

Walki Apron 45 materiaalia on jo valmistettu teollisessa tuotantomittakaavassa ja sitä on testattu Walkin laboratoriossa hyvin tuloksin. Walki priorisoi uuden materiaalin toimitukset, koska sairaalat ja hoivalaitokset ympäri maailman kärsivät tarjonnan puutteesta.

”Tällä hetkellä materiaalia sertifioidaan ulkopuolisissa laboratorioissa ja toivomme saavamme palautteen viikon sisällä”, sanoo Vansteenkiste.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi