Uusi Juti-olut pakattiin kierrätystölkkiin

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-03-21
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Uusi Juti-olut on pakattu tölkkeihin, joissa on kierrätyskelpoiset etiketit. Näin tölkit voidaan kierrättää painettujen tölkkien tavoin.

Uudenlaisen etiketin otti ensimmäisenä käyttöön Saimaan Juomatehdas. Kierrätyskelpoinen etiketti on suomalainen keksintö, jossa käytetään UPM Raflatacin ohutta Vanish-etikettimateriaalia. Nyt myös Pyynikin Käsityöläispanimo on ottanut innovaation käyttöön Juti-oluessaan, joka lanseerattiin 20.3. Etiketin painoi Pirkanmaan Laatuetiketti Oy.

Valmiiksi painettuja tölkkejä ei ole valmistettu alle 100 000 kappaleen erissä. Tämän vuoksi pienpanimot ovat yleensä pakanneet juomansa lasipulloihin ja käyttäneet paperisia tai muovisia itseliimautuvia etikettejä.

Palpa on sallinut heinäkuun 2016 alusta lähtien pienten tölkkierien tarroittamisen. Tölkin voi tarroittaa joko osittain tai kokonaan. Tarrojen käyttö on mahdollista, jos tuotteen vuosimyynti on alle 100 000 kappaletta.

”Tämä materiaali ottaa tässä käytössä ensimmäisiä askeliaan, ja meillekin tullut tilaus oli ensimmäinen laatuaan. Panimoilla on nyt enemmän valinnanvaraa pakkaamisessa. Tölkkejä ja lasipulloja ei välttämättä voi täyttää samalla linjastolla, joten siirtyminen pulloista tölkkeihin vaatii muitakin ja isompia investointeja kuin uudet etiketit”, sanoo Timo Rouvi Pirkanmaan Laatuetiketistä.

Rouvi ei kuitenkaan näe suuria esteitä tölkkietikettien käytön lisääntymiselle.

Pyynikin Käsityöläispanimo julkaisi uuden olutmerkin yhteistyössä kiekkolegenda Timo ”Juti” Jutilan kanssa. Juti-olut on 0,5-litraiseen tölkkiin pakattu englantilaistyyppinen rehti suodattamaton pale ale. Prosentteja perinteikkäässä oluessa on 4,7.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept

Packnews-lehti täyttää 90 vuotta – paluu vuoteen 1977

Packnews-lehti (aiemmin nimeltään nord emballage) täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Se saattaa olla maailman vanhin pakkausalan lehti. Toimitus on viime vuosina selaillut vanhoja lehtiä ja julkaissut niistä parhaita paloja, joista yksi on tässä artikkelissa.
Letpak