Tulevaisuus rakentuu resurssiviisaasti

JULKAISTU: 9. syyskuun 2021
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Aalto-yliopiston Designs for a Cooler Planet -tapahtuma esittelee opinto- ja tutkimusprojekteissa syntyneitä ideoita ja prototyyppejä, joiden yhteisenä teemana on resurssiviisaus.

Resurssiviisautta on kyky käyttää raaka-aineita, energiaa, tuotteita, aikaa tai tiloja harkiten. Viisas suunnittelu on huolenpitoa tulevaisuudesta: se ottaa huomioon nykyisten valintojemme vaikutukset tuleviin sukupolviin, yhteiskuntaan ja luonnon monimuotoisuuteen.

Aalto-yliopiston näyttelykokonaisuus sisältää yhteensä kolmekymmentä tutkimushanketta, jotka on koottu kolmen alateeman mukaisesti. Tapahtumassa esitellään vaate- ja pakkausteollisuuden sekä rakennusalan tarpeisiin kehitettyjä innovaatioita.

Puuvaahdosta styroksin korvaaja

Jotta materiaalien ja energian kulutusta voidaan vähentää, tarvitaan biomateriaaleja, jotka eivät ole kertakäyttöisiä vaan uusiutuvia ja uudelleenkäytettäviä. Näyttelyssä on esillä lukuisia luonnosta inspiraationsa saaneita konsepteja. Puuvaahto on kestävä eristys- ja pakkausmateriaali, joka voi korvata styroksin pakkauksissa. Metsäteollisuuden sivutuotteesta, ligniinipolymeeristä, on onnistuttu valmistamaan uuden menetelmän avulla biopohjaisia pinnoitteita, liimoja ja kalvoja.

Näyttely avoinna syyskuun ajan

Designs for a Cooler Planet -näyttelyyn voi tutustua koronarajoituksia noudattaen paikan päällä Otaniemen kampuksella. Näyttelykokonaisuus sekä verkkonäyttely ja verkkoseminaarit ovat avoimia kaikille 8.–29.9.2021.

Tapahtuman verkkosivut: aalto.fi/acoolerplanet

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Vaahtoautot uuteen pussiin

Ahlgrens bilar -vaahtokarkit täyttävät 70 vuotta ja saavat syntymäpäivän kunniaksi uuden pakkauksen ensimmäistä kertaa 15 vuoteen.  
Bilar

Uusia työkaluja pakkausten ympäristövaikutusten luokitteluun

Antalis on kehittänyt Green Card ja Green Star SystemTM -työkalut, joiden tarkoitus on helpottaa asiakasta pakkausten ympäristövaikutusten vertailussa.
GREEN STAR SYSTEM_rgb_3

PackSummit Tampereella marraskuussa

PackSummit kerää pakkausalan toimijat saman katon alle 14.11.2023 Tampere-talossa. Tänä vuonna kokoonnutaan teemalla "Onko pakkauksesi vastuullinen vai viherpesty?"
PackSummit verkkosivujen materiaali

Metsä Groupin Kemin kartonki- ja biotuotetehtaat käyntiin

Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi – Kemin uusi biotuotetehdas ja kartonkitehtaan laajennus – on otettu käyttöön osastoittain suunnitelman mukaisesti keskiviikkona 20.9. Uuden biotuotetehtaan sellutoimitukset asiakkaille alkavat vuoden 2023 lokakuun aikana.
metsä_kemi