DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

JULKAISTU: 2023-02-21
PÄIVITETTY: 2023-03-01

DS Smith, Euroopan johtava aaltopahvipakkausten valmistaja, on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia, joista yksi tavoitteista on edistää kiertotaloutta ja houkutella mukaan 5 miljoonaa ihmistä vuoteen 2030 mennessä.

Kertakäyttöisten kahvikuppien kierrättämisen helpottamiseksi Tampereen Ammattikorkeakoulun Kuntokadun kampukselle toimitettiin erilliset kierrätysastiat.

Tampereen Ammattikorkeakoululla kuluu 17 500 kertakäyttöistä kahvikuppia kuukaudessa. Niiden kierrättäminen ja materiaalin onnistunut uudelleenkäyttö vaatii tietoisuutta.

Tampereen Ammattikorkeakoulu koordinoi RUOKO-hanketta, jonka tavoitteena on lisätä take away -annospakkausten lajittelu- ja kierrätysastetta.

Kuppien keräyspilotti käynnistettiin helmikuun alussa 2023 ja sen tavoitteena on edistää kertakäyttöisten take away -astioiden lajittelun oikeanmukaisuutta ja samalla kiinnittää kampuksella liikkujien huomio yleisemminkin lajitteluun.

DS Smith tukee hanketta lahjoittamalla sinne Nummelan tehtaalla suunnittelemansa ja valmistamansa kahvikuppien kierrätysastiat, joiden avulla Tampereen Ammattikorkeakoulun Kuntokadun kampuksen tiloissa liikkuvia tuhansia opiskelijoita, henkilökunnan jäseniä ja muita vieraita kannustetaan lajitteluun aiempaa paremmin.

Hankkeen tukeminen konkreettisella tavalla on osa DS Smithin Now and Next -kestävän kehityksen strategiaa.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

Fazer ja Novita samassa pakkauksessa

Fazerin ja Novitan yhteistyö saa jatkoa uusista Geisha- ja Lontoon rae neulontabokseista.
Fazer-x-Novita-scaled

Uusimmat uutiset

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus

Saarioinen Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu

Saarioinen Oy:n nykyisen toimitusjohtajan Matti Karppisen jäädessä eläkkeelle uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Ilkka Brander.
1800x900matti-ja-ilkka