DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

Teksti:Terhi Varonen
JULKAISTU: 2023-02-21
PÄIVITETTY: 2023-03-01

DS Smith, Euroopan johtava aaltopahvipakkausten valmistaja, on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia, joista yksi tavoitteista on edistää kiertotaloutta ja houkutella mukaan 5 miljoonaa ihmistä vuoteen 2030 mennessä.

Kertakäyttöisten kahvikuppien kierrättämisen helpottamiseksi Tampereen Ammattikorkeakoulun Kuntokadun kampukselle toimitettiin erilliset kierrätysastiat.

Tampereen Ammattikorkeakoululla kuluu 17 500 kertakäyttöistä kahvikuppia kuukaudessa. Niiden kierrättäminen ja materiaalin onnistunut uudelleenkäyttö vaatii tietoisuutta.

Tampereen Ammattikorkeakoulu koordinoi RUOKO-hanketta, jonka tavoitteena on lisätä take away -annospakkausten lajittelu- ja kierrätysastetta.

Kuppien keräyspilotti käynnistettiin helmikuun alussa 2023 ja sen tavoitteena on edistää kertakäyttöisten take away -astioiden lajittelun oikeanmukaisuutta ja samalla kiinnittää kampuksella liikkujien huomio yleisemminkin lajitteluun.

DS Smith tukee hanketta lahjoittamalla sinne Nummelan tehtaalla suunnittelemansa ja valmistamansa kahvikuppien kierrätysastiat, joiden avulla Tampereen Ammattikorkeakoulun Kuntokadun kampuksen tiloissa liikkuvia tuhansia opiskelijoita, henkilökunnan jäseniä ja muita vieraita kannustetaan lajitteluun aiempaa paremmin.

Hankkeen tukeminen konkreettisella tavalla on osa DS Smithin Now and Next -kestävän kehityksen strategiaa.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

Fazer ja Novita samassa pakkauksessa

Fazerin ja Novitan yhteistyö saa jatkoa uusista Geisha- ja Lontoon rae neulontabokseista.
Fazer-x-Novita-scaled

Uusimmat uutiset

Drupa alkaa pian – tässä on kuusi trendiä, joita kannattaa pitää silmällä

Kahdeksan vuoden tauon jälkeen pääsemme jälleen Drupa-messuille ja näemme, mitä toimittajat uskovat meidän tarvitsevan. Tästä löydät kuusi trendiä, joita kannattaa seurata messuhalleissa.
drupa24_12x

Pakkausautomaatio säästää monella tavalla verkkokaupassa

Suomalainen logistiikkayhtiö Inex Partners Oy on tehnyt yhteistyötä SEE:n (aiemmin Sealed Air) kanssa kehittääkseen pakkausautomaatiota.
SEE-I-Pack

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx