Stora Enson pakkauksilla oli kysyntää

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-02-03
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Stora Enson pakkausratkaisuja toimittava Packaging Solutions -divisioona menestyi hyvin viime vuonna. Liikevaihto kasvoi ja tulosta syntyi.

Tilinpäätöstiedotteen mukaan yksikön liikevaihto kasvoi 5,3 % ennätykselliseen 352 milj. euroon. Taustalla olivat korkeammat hinnat ja myynnin jakauman aktiivinen hallinta Euroopan toiminnoissa.
Yksikkö teki tulosta, ja kannattavuus parani selvästi, vaikka alhaisemmat myyntivolyymit Kiinassa, korkeammat raaka-ainekustannukset ja varaosien alaskirjaukset kumosivat Euroopan yksikköjen selkeästi korkeampien myyntihintojen ja hyvän myyntijakauman hallinnan vaikutukset.

Yksikön kartongin ja aaltopahvin tuotanto vähenivät hieman viime vuonna.

Ensikuitukartonkia toimittavalla Consumer Board -divisioonalla oli haasteellinen vuosi, vaikka hintojen korotuksia pystyttiinkin tekemään. Liikevaihto kasvoi vuositasolla 4,2 %, mutta kannattavuus heikkeni. Paremmat myyntihinnat kumosivat vain osittain merkittävästi korkeampia muuttuvia kustannuksia erityisesti puussa, sellussa ja kemikaaleissa. Yksikön kartongin tuotanto kasvoi 1,8 %.

Stora Enson toimitusjohtaja Karl-Henrik Sundströmin mukaan yhtiö odottaa vuoden 2019 olevan pääosin vuoden 2018 kaltainen, mikäli tämänhetkiset kaupankäyntiolosuhteet eivät muutu merkittävästi.

– Odotan kysynnän jatkavan kasvuaan kaikissa Stora Enson liiketoiminnoissa lukuun ottamatta Euroopan paperiliiketoimintaa, jossa kysynnän laskun ennustetaan jatkuvan vuonna 2019. Liikevaihtomme odotetaan olevan korkeampi ja kustannusten ennustetaan kasvavan vuonna 2019 vuoteen 2018 verrattuna, Sundström sanoo.

Stora Enso julkisti myös kannattavuusohjelman, johon sisältyy mm. paperikoneen sulkeminen Imatran tehtaalla.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox