Stora Enso investoi erikoissellulaatuihin

Teksti:Terhi Varonen
JULKAISTU: 2022-12-13
PÄIVITETTY: 2023-03-01


Stora Enso vahvistaa investoi 38 miljoonaa euroa valkaisemattoman sellun (UKP) tuotantoon Enocellin tehtaalla Suomessa ja 42 miljoonaa euroa revinnäissellun tuotannon optimointiin Skutsärin tehtaalla Ruotsissa.

Pitkän aikavälin trendit viittaavat siihen, että asiakkaat ja kuluttajat suosivat vähemmän valkaistuja tai kokonaan valkaisemattomia uusiutuvia pakkaustuotteita. Investoinnin jälkeen Enocellin tehdas voi joustavasti tuottaa sekä valkaisematonta että valkaistua pitkäkuitusellua (NBSK). Valkaisukemikaalien käytön vähenemisen ansiosta valkaisemattoman sellutonnin tuotannosta syntyvä hiilijalanjälki tulee olemaan yli 20 % pienempi kuin Enocellin tehtaalla valmistetun valkaistun sellutonnin. Investoinnin arvioidaan valmistuvan vuoden 2024 viimeisellä neljänneksellä.

Stora Enson Enocellin tehtaan vuotuinen kapasiteetti on 630 000 tonnia havu- ja lehtipuusellua. Tehdas työllistää noin 280 henkilöä. Skutskärin tehtaan vuotuinen kapasiteetti on 545 000 tonnia revinnäis-, havu- ja lehtipuusellua. Tehdas työllistää noin 420 henkilöä.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept

Packnews-lehti täyttää 90 vuotta – paluu vuoteen 1977

Packnews-lehti (aiemmin nimeltään nord emballage) täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Se saattaa olla maailman vanhin pakkausalan lehti. Toimitus on viime vuosina selaillut vanhoja lehtiä ja julkaissut niistä parhaita paloja, joista yksi on tässä artikkelissa.
Letpak