Stora Enso investoi biokomposiittirakeisiin

JULKAISTU: 2019-03-18
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Stora Enso investoi 12 miljoonaa euroa uuteen biokomposiittirakeiden tuotantolinjaan Hylten tehtaalla Ruotsissa. Materiaalista voidaan tehdä mm. kuormalavoja ja kuluttajatuotteita.

Biokomposiittirakeiden ansiosta iso osa muovista valmistettavien tuotteiden uusiutumattomista materiaaleista voidaan jatkossa korvata uusiutuvalla puumateriaalilla. Tuotannon on määrä alkaa vuoden 2018 ensimmäisen neljänneksen aikana. Tuotantolinjan vuotuinen kapasiteetti on noin 15 000 tonnia. Uudenlainen tuotanto ja tuotantolinja saavuttavat täyden kapasiteetin arviolta 2–3 vuoden kuluttua käynnistymisestä.

”Investointi on osa Stora Enson muutosta uusiutuvien materiaalien yhtiöksi ja osoitus siitä, että meillä on resursseja tarjota innovatiivinen ja kestävä vaihtoehto muoville. Uusi biokomposiittilinja antaa meille erinomaiset mahdollisuudet hyödyntää kasvupotentiaalia, jota ilmaston ja ympäristön kannalta kestävämpien materiaalien kysyntä tuo”, sanoo Stora Enson Wood Products -divisioonan johtaja Jari Suominen.

Puukuitua, polymeerejä ja lisäaineita sisältäviä biokomposiittirakeita voidaan käyttää raaka-aineena puriste- ja ekstruusiotuotannossa. Materiaalista voidaan tehdä tuotteita, jotka on perinteisesti valmistettu kokonaan muovista. Se soveltuu esimerkiksi monenlaisiin kuluttajatuotteisiin (tiskiharjat, kulhot jne.) ja teollisuuden käyttökohteisiin, kuten kuormalavoihin ja lasikuituvahvisteisiin kantaviin rakenteisiin.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Tampereella kehitetään biomateriaaleja

VTT, Tampereen ammattikorkeakoulu ja rakennus- sekä pakkausalaan liittyvät yritykset kehittävät kestävämpiä ja ympäristöystävällisempiä materiaaleja uusiin sovelluksiin. BeLight-hankkeen tavoitteena on myös verkostoituminen, kansainvälistyminen sekä muovin kiertotalouden mukaiset uudet liiketoimintamahdollisuudet.
belight-hanke-tampere-banneri

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)