Stockmann lanseeraa vastuullisempia kasseja

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-08-29
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Stockmann pyrkii vähentämään ostokassien kulutusta kampanjalla ja tuo valikoimiinsa uusia, vastuullisempia kassivaihtoehtoja.

Vähentääkseen ostoskassien kulutusta ja muovijätteen syntyä Stockmann laajentaa ostoskassien maksullisuuden koko tavarataloon syyskuun alusta alkaen. Samalla alkaa kampanja, jonka aikana Stockmann lahjoittaa 5 senttiä Itämeren suojeluun jokaisesta ostoskerrasta, jolloin asiakas ei osta uutta muovi- tai paperikassia. Asiakkaiden toivotaan suosivan kestokassia tai käyttävän aiemmin ostamaansa ostoskassia uudelleen.

Muutos on jatke Stockmannin vastuullisuustyölle. Muovisten kassien kulutusta on vähennetty tuomalla valikoimiin uusia, vastuullisempia kassivaihtoehtoja. Tavarataloissa on myynnissä Globe Hopen vanhoista mainoslakanoista sekä vanhoista purjeista tehtyjä kestokasseja. Stockmann Herkkujen valikoimissa on tilava kestokassi, jonka valmistusmateriaalista 85 % on uusiutuvaa sokeriruokoa. Kierrätysmuovin osuutta on lisätty muovikasseissa, jotka ovat nyt kaikki vähintään 80-prosenttisesti uusiomateriaalia. Paperikassit on valmistettu FSC-sertifioidusta puusta.

”Haluamme osaltamme olla mukana tärkeän asian puolesta ja etsimme jatkuvasti keinoja pienentää toimintamme ympäristövaikutuksia. Uusi ja tyylikäs ostoskassivalikoimamme on osa tätä kehitystä. Luotan siihen, että monille asiakkaillemme ympäristöasiat ovat myös lähellä sydäntä ja he ymmärtävät, että kassien vähentäminen maksullisuuden kautta on ympäristön kannalta hyvä asia”, Stockmann Retailin johtaja Maiju Niskanen painottaa.

Lahjoituskampanja on toteutettu yhteistyössä WWF:n kanssa.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Uusimmat uutiset

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept

Packnews-lehti täyttää 90 vuotta – paluu vuoteen 1977

Packnews-lehti (aiemmin nimeltään nord emballage) täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Se saattaa olla maailman vanhin pakkausalan lehti. Toimitus on viime vuosina selaillut vanhoja lehtiä ja julkaissut niistä parhaita paloja, joista yksi on tässä artikkelissa.
Letpak