Sensorietiketti mittaa lämpötilaa kuljetuksissa

Teksti:Redaktionen
JULKAISTU: 2016-12-11
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Avery Dennison on lanseerannut Euroopassa sensorietiketin, jonka avulla voidaan seurata tuotteen lämpötilaa kuljetuksen aikana. Etiketti toimii NFC-tekniikalla.

Avery Dennison lanseerasi TT Sensor Plus -etiketin menestyksellisesti syyskuussa Yhdysvalloissa. Nyt tuote tuodaan Euroopan markkinoille. Luottokortin kokoinen etiketti on tiedotteen mukaan yksinkertainen, luotettava ja edullinen tapa seurata lämpötilan vaihteluja tuotteen kuljetuksessa.

Etiketti voidaan laittaa tuotteen pakkauksen sisään tai päälle. Se varastoi tietoja lämpötilasta NFC-siruun, jonka voimanlähteenä on joustava patteri. Sensorin dataa voidaan lukea NFC-ominaisuuden sisältävällä älypuhelimella tai muulla laitteella.

Lämpötilaa seuraavilla etiketeillä uskotaan olevan käyttöä varsinkin lääkkeiden sekä elintarvikkeiden kuljetusten seurannassa. Esimerkiksi Desert Farm -yhtiö on seurannut lämpötilan muutoksia herkissä tuotteissa asettamalla yhden etiketin pakkauksen sisään ja toisen päälle. Näin voidaan verrata ulkoisen lämpötilan muutoksia ja pakkauksen lämpötilaa eri tilanteissa.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Drupa alkaa pian – tässä on kuusi trendiä, joita kannattaa pitää silmällä

Kahdeksan vuoden tauon jälkeen pääsemme jälleen Drupa-messuille ja näemme, mitä toimittajat uskovat meidän tarvitsevan. Tästä löydät kuusi trendiä, joita kannattaa seurata messuhalleissa.
drupa24_12x

Pakkausautomaatio säästää monella tavalla verkkokaupassa

Suomalainen logistiikkayhtiö Inex Partners Oy on tehnyt yhteistyötä SEE:n (aiemmin Sealed Air) kanssa kehittääkseen pakkausautomaatiota.
SEE-I-Pack

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx