Rolf Ladau Fazerilta Pauligin toimitusjohtajaksi

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2018-01-09
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Paulig-konserni on nimittänyt Rolf Ladaun konsernin uudeksi toimitusjohtajaksi 1.6.2018 alkaen. Ladau toimii nyt Fazer Makeiset -liiketoiminta-alueen toimitusjohtajana Fazerissa.

Ladaulla on tiedotteen mukaan pitkä ura ja kattava kokemus liiketoiminnasta ja markkinoinnista maailman johtavien kansainvälisten päivittäistavarayritysten palveluksessa. Ennen kuin Ladausta tuli Fazer Makeisten toimitusjohtaja, hän työskenteli yli seitsemän vuoden ajan johtavissa kansainvälisen markkinoinnin ja liiketoiminnan tehtävissä The Coca-Cola Companyssä. Hän on aiemmin toiminut myös Procter&Gamblen, Gilletten, Kellogg Companyn ja Unileverin palveluksessa. 

Ladau tulee työskentelemään Paulig-konsernin pääkonttorissa Helsingissä. Turun Kauppakorkeakoulussa kauppatieteitä opiskellut Ladau on asunut ja työskennellyt uransa aikana kuudessa eri maassa niin Euroopassa kuin Pohjois-Amerikassa.

”Olemme tyytyväisiä, että saamme Paulig-konsernin toimitusjohtajaksi osaajan, jolla on erittäin vahva kansainvälisen päivittäistavarakaupan kokemus. Rolf Ladaun nimittäminen ja hänen vankka elinkeinoelämän osaaminen vahvistavat kansainvälistä profiiliamme ja varmistavat Paulig-konsernin strategisten tavoitteiden saavuttamisen. Arvostamme suuresti myös hänen tietämystään monikansallisista yrityksistä ja työkokemustaan perheyrityskonsernissa”, sanoo Mikael Aru , Paulig-konsernin hallituksen puheenjohtaja.

Paulig toimii 13 Pohjois-Euroopan maassa, ja sen tuotteita ja palveluita myydään yli 40 maassa. Päätoimialat ovat Kahvi, Maailman Ruoka & Mausteet, Snack Food ja Naturally Healthy Food. Paulig-konsernin brändit ovat Paulig, Santa Maria, Risenta ja Poco Loco. Vuonna 2016 Paulig osti 51 prosenttia Nyhtökaura-innovaatiosta tunnetun Gold&Green Foods Oy:n osakkeista.

Tina Andersson jatkaa Paulig-konsernin vt. konsernijohtajan tehtävässä, kunnes Ladau aloittaa toimitusjohtajana. Kesäkuun alusta 2018 alkaen Andersson jatkaa konsernin Strategia & Kasvu -toiminnon johtajana, johon hänet nimitettiin elokuussa 2016.

Fazer Makeisten talousjohtaja Marko Bergholm toimii väliaikaisesti Fazer Makeisten toimitusjohtajana 8.1. alkaen.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak