Restel siirtyy muovittomiin oluttuoppeihin

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-11-26
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Restelin operoima Food&Events Tapahtumaravintolat tuo yhdessä Kruunukartongin kanssa ensimmäisenä Suomessa täysin biohajoavan oluttuopin tapahtuma-areenoille. Ensimmäiseksi Helsingin Jäähallilla pilotoitavat tuopit on valmistettu vesidispersiopäällystetystä muovittomasta kartongista. Tuopit soveltuvat mietojen alkoholijuomien tarjoiluun.

”Täysin uuden materiaalin myötä oluttuopit voidaan kierrättää paperinkeräyksessä tai kartonginkeräyksessä, toisin kuin normaalisti kertakäyttökupeissa käytettävä muovipäällysteisen kartonki”, sanoo muovittoman kuppikartongin kehitystyössä mukana ollut Matti Salonoja Kruunukartongilta.

Tapahtumanjärjestäjät ja kuluttajat hakevat tiedotteen mukaan jatkuvasti vastuullisempia ja helposti kierrätettäviä vaihtoehtoja erilaisille muovipakkauksille. Tapahtuma-areenoilla erilaisten kertakäyttöpakkausmateriaalien määrä on suurta ja niille etsitään jatkuvasti ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja.

”Tapahtuma-areenoiden pikaruokaravintoloissa ei voida täysin välttää kertakäyttöpakkauksia, jotta ruoka-annokset voidaan tarjoilla turvallisesti”, sanoo ketjujohtaja Kristian Helanne Restelistä.

”Kehitämme jatkuvasti toiminnastamme entistä vastuullisempaa. Täysin kierrätettävien biohajoavien oluttuoppien pilotointi on yksi konkreettinen vastuullisuusteko, joka vie meitä oikeaan suuntaan. Täysin muoviton kartonki tuo monia mahdollisuuksia pikaruokapakkauksiin”, Helanne jatkaa.

Food&Events Tapahtumaravintolat operoi Suomen suurimmilla tapahtuma-areenoilla Hartwall Areenalla, Helsingin Jäähallilla, Espoon Metro Areenalla ja Tampereen Jäähallilla. Kruunukartonki on erikoistunut kartongista valmistettaviin kertakäyttöastioihin. Yrityksen kartonkitoimittajia ovat mm. Stora Enso ja Kotkamills.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Uusimmat uutiset

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept

Packnews-lehti täyttää 90 vuotta – paluu vuoteen 1977

Packnews-lehti (aiemmin nimeltään nord emballage) täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Se saattaa olla maailman vanhin pakkausalan lehti. Toimitus on viime vuosina selaillut vanhoja lehtiä ja julkaissut niistä parhaita paloja, joista yksi on tässä artikkelissa.
Letpak