Restelin operoima Food&Events Tapahtumaravintolat tuo yhdessä Kruunukartongin kanssa ensimmäisenä Suomessa täysin biohajoavan oluttuopin tapahtuma-areenoille. Ensimmäiseksi Helsingin Jäähallilla pilotoitavat tuopit on valmistettu vesidispersiopäällystetystä muovittomasta kartongista. Tuopit soveltuvat mietojen alkoholijuomien tarjoiluun.
”Täysin uuden materiaalin myötä oluttuopit voidaan kierrättää paperinkeräyksessä tai kartonginkeräyksessä, toisin kuin normaalisti kertakäyttökupeissa käytettävä muovipäällysteisen kartonki”, sanoo muovittoman kuppikartongin kehitystyössä mukana ollut Matti Salonoja Kruunukartongilta.
Tapahtumanjärjestäjät ja kuluttajat hakevat tiedotteen mukaan jatkuvasti vastuullisempia ja helposti kierrätettäviä vaihtoehtoja erilaisille muovipakkauksille. Tapahtuma-areenoilla erilaisten kertakäyttöpakkausmateriaalien määrä on suurta ja niille etsitään jatkuvasti ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja.
”Tapahtuma-areenoiden pikaruokaravintoloissa ei voida täysin välttää kertakäyttöpakkauksia, jotta ruoka-annokset voidaan tarjoilla turvallisesti”, sanoo ketjujohtaja Kristian Helanne Restelistä.
”Kehitämme jatkuvasti toiminnastamme entistä vastuullisempaa. Täysin kierrätettävien biohajoavien oluttuoppien pilotointi on yksi konkreettinen vastuullisuusteko, joka vie meitä oikeaan suuntaan. Täysin muoviton kartonki tuo monia mahdollisuuksia pikaruokapakkauksiin”, Helanne jatkaa.
Food&Events Tapahtumaravintolat operoi Suomen suurimmilla tapahtuma-areenoilla Hartwall Areenalla, Helsingin Jäähallilla, Espoon Metro Areenalla ja Tampereen Jäähallilla. Kruunukartonki on erikoistunut kartongista valmistettaviin kertakäyttöastioihin. Yrityksen kartonkitoimittajia ovat mm. Stora Enso ja Kotkamills.