Puumuovin kierrätettävyys todennettiin

JULKAISTU: 29. toukokuun 2020
PÄIVITETTY: 18. tammikuun


Woodlyn puumuovi-innovaatiosta valmistetut tuotteet ovat todennetusti kierrätettäviä olemassa olevalla teknologialla.

Suomalainen Woodly Oy on todentanut puuselluloosaan perustuvan muovituotteensa kierrätettävyyden kaikissa tuotantovaiheissaan itävaltalaisen ​​NGR:n (Next Generation Recyclingmaschinen GmbH) muovikierrätysteknologian avulla. Woodlyn materiaalin käsittely ja prosessointi uudelleen kirkkaaksi kierrätysraaka-aineeksi eli granulaattimuotoiseksi muovirakeeksi onnistui tavanomaisille muoveille tyypillisillä käsittelyolosuhteilla.

– Woodlyn materiaali sopii täydellisesti NGR:n kierrätysteknologiaan, toteaa  NGR:n kehitys- ja prosessitekniikan insinööri Peter Hierzenberger.

Euroopan muovistrategian (2018) mukaan kaikkien EU:n markkinoilla käytettävien muovipakkausten on oltava vuoteen 2030 mennessä joko uudelleenkäytettäviä tai helposti kierrätettäviä. Tämä asettaa haasteita uudenlaisten materiaali-innovaatioiden kaupallistamiselle. Innovaatioiden lisäksi kiertotalouden toteutuminen edellyttää yhteistyötä arvoketjussa toimivien yritysten välillä.

– Prosessoitaessa biopohjaisia ​​muoveja käsittelylämpötilojen täytyy pysyä tasaisina.  Huomiota täytyy kiinnittää myös kosteuden hallintaan sekä viipymäaikoihin, jotta materiaalien ominaisuudet säilyvät hyvinä ja estetään mahdolliset värimuutokset. NGR:n teknologia on suunniteltu vastaamaan juuri näihin vaatimuksiin, Peter Hierzenberger sanoo.

Woodlyn teknologiajohtaja Martta Asikainen on vakuuttunut tuloksista pilottikokeessa.

– Kierrätys on iso osa muovien tulevaisuutta, kun teollisuus kehittää tapoja vastata kasvavaan materiaalin kysyntään kestävällä tavalla. Woodlyn puupohjainen ja kierrätettävä muovi on suunniteltu vähentämään sekä fossiilisten raaka-aineiden että neitseellisen materiaalin tarvetta. Kierrättämällä myös arvokkaasta puuraaka-aineesta saadaan enemmän irti ja nostetaan puun jalostusarvoa. Myös puuhun varastoitunut hiili pysyy tällöin kierrossa pidempään ja ilmastokuormitus pienenee.

Woodly on suomalainen teknologiayritys, joka kehittää puupohjaista, läpinäkyvää ja hiilineutraalia muovia. Woodlyn tavoitteena on nopeuttaa muutosta kohti ekologisesti kestävämpää tulevaisuutta.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkauksen nestemäärä selville ilman kontaktia

Toppan on kehittänyt NFC-tunnisteen, jonka avulla pakkauksen sisällä oleva nestemäärä voidaan tunnistaa ilman kontaktia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (21)

Kahvia juodaan entistä tarkemmalla mitalla

Sunnuntaina 1.10.2023 vietetään kansainvälistä kahvipäivää.
Fredman_suodatinpussi keittimessä_vaaka

Juhlavuoden jakkara uuteen laatikkoon

Alvar Aallon suunnittelema klassikko, kolmijalkainen Jakkara 60 juhlii tänä vuonna 90-vuotiasta taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi myös jakkaran pakkaus uudistettiin.
Artek_tuolipakkaus_sislt

Ei legoja PET-pulloista

LEGO on keskeyttänyt aikeensa valmistaa legopalikoita kierrätetyistä PET-pulloista.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (18)