Puumuovin kierrätettävyys todennettiin

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2020-05-29
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Woodlyn puumuovi-innovaatiosta valmistetut tuotteet ovat todennetusti kierrätettäviä olemassa olevalla teknologialla.

Suomalainen Woodly Oy on todentanut puuselluloosaan perustuvan muovituotteensa kierrätettävyyden kaikissa tuotantovaiheissaan itävaltalaisen ​​NGR:n (Next Generation Recyclingmaschinen GmbH) muovikierrätysteknologian avulla. Woodlyn materiaalin käsittely ja prosessointi uudelleen kirkkaaksi kierrätysraaka-aineeksi eli granulaattimuotoiseksi muovirakeeksi onnistui tavanomaisille muoveille tyypillisillä käsittelyolosuhteilla.

– Woodlyn materiaali sopii täydellisesti NGR:n kierrätysteknologiaan, toteaa  NGR:n kehitys- ja prosessitekniikan insinööri Peter Hierzenberger.

Euroopan muovistrategian (2018) mukaan kaikkien EU:n markkinoilla käytettävien muovipakkausten on oltava vuoteen 2030 mennessä joko uudelleenkäytettäviä tai helposti kierrätettäviä. Tämä asettaa haasteita uudenlaisten materiaali-innovaatioiden kaupallistamiselle. Innovaatioiden lisäksi kiertotalouden toteutuminen edellyttää yhteistyötä arvoketjussa toimivien yritysten välillä.

– Prosessoitaessa biopohjaisia ​​muoveja käsittelylämpötilojen täytyy pysyä tasaisina.  Huomiota täytyy kiinnittää myös kosteuden hallintaan sekä viipymäaikoihin, jotta materiaalien ominaisuudet säilyvät hyvinä ja estetään mahdolliset värimuutokset. NGR:n teknologia on suunniteltu vastaamaan juuri näihin vaatimuksiin, Peter Hierzenberger sanoo.

Woodlyn teknologiajohtaja Martta Asikainen on vakuuttunut tuloksista pilottikokeessa.

– Kierrätys on iso osa muovien tulevaisuutta, kun teollisuus kehittää tapoja vastata kasvavaan materiaalin kysyntään kestävällä tavalla. Woodlyn puupohjainen ja kierrätettävä muovi on suunniteltu vähentämään sekä fossiilisten raaka-aineiden että neitseellisen materiaalin tarvetta. Kierrättämällä myös arvokkaasta puuraaka-aineesta saadaan enemmän irti ja nostetaan puun jalostusarvoa. Myös puuhun varastoitunut hiili pysyy tällöin kierrossa pidempään ja ilmastokuormitus pienenee.

Woodly on suomalainen teknologiayritys, joka kehittää puupohjaista, läpinäkyvää ja hiilineutraalia muovia. Woodlyn tavoitteena on nopeuttaa muutosta kohti ekologisesti kestävämpää tulevaisuutta.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB