PEFC vai FSC kotelon kylkeen?

JULKAISTU: 2020-06-29
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Metsäsertifioinnissa toimii kaksi globaalia järjestelmää, PEFC ja FSC. Sertifiointimerkki viestii kuluttajalle tuotteeseen käytetyn metsästä peräisin olevan raaka-aineen alkuperästä. Sertifiointi takaa, että pakkauksen raaka-aine on peräisin puista, jonka alkuperä tunnetaan. Pakkausmerkinnän avulla kuluttaja voi varmistua yhdellä silmäyksellä, että tuotteeseen käytetty puuraaka-aine on peräisin metsästä, jota on hoidettu ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävällä tavalla, ja jonka kolmas osapuoli eli sertifioinnin myöntäjä on arvioinut.

Kaikki metsätalous ei ole kestävää eivätkä monipolviset ja pitkät hankintaketjut ole aina välttämättä läpinäkyviä.

Kestävyydelle ja vastuulliselle alkuperälle on kuitenkin kysyntää ja vastuullisuuden merkitys on edelleen kasvamaan päin osana tuotteiden ja palveluiden laatua. Myös kuluttajien kiinnostus kestävän kehityksen suuntaan on kasvussa. Myös lainsäädännön vuoksi metsäteollisuuden tuotteiden alkuperä pitää pystyä todentamaan. Kestävän metsänhoidon käytäntöjä halutaan lisäksi viedä uusiin maihin.

Ympäristöasiat ovatkin keskeisessä roolissa metsäsertifioinnissa ja sertifiointi on tuonut monia lakia täydentäviä luonnonhoitokäytäntöjä osaksi arkimetsänhoitoa. Näitä ovat mm. säästöpuiden ja lahopuun turvaaminen, vesistöjen ja soiden suojakaistat, erityisen tärkeiden kohteiden ja uhanalaisten lajien esiintymien turvaaminen sekä kulottaminen.

Lue metsäsertifikaattien eroista Pakkaus-lehden 4/2020 artikkelista.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

PREM ja Merkopaino yhdistyvät

PREM (Suomenselän Laminointi Oy) on ostanut Merkopaino Oy:n osake-enemmistön.
prem_pieni

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus