Pakkaus on osa tuotetta neulonnassa

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-08-29
PÄIVITETTY: 2023-02-16


Stora Enso on kehittänyt innovatiivisen pakkauksen neuletuotteille. Pakkaus on siinä kiinteä osa tuotetta ohjeineen. Neulepakkaus palkittiin Saksan pakkauskilpailussa tuotteiden esillepano -sarjassa.

Stora Enson Wool Locker -pakkaus kuvastaa kilpailun tuomariston mukaan käsityön tekemistä ja luonnonmukaisten, kestävien materiaalien käyttöä. Aaltopahvipakkauksen älykäs suljenta on tehnyt muiden materiaalien käytön tarpeettomaksi. Pakkauksen design järjestää hienosti eri osat ja ohjaa neulojaa luovassa prosessissa. Pakkaus sisältää myös muut tarvittavat neulontatarvikkeet.

”Palkinto on meille suuri kunnia, sillä kilpailu on kovaa. Se kannustaa suunnittelijoitamme luomaan uusia lisäarvoa tuovia ja uusiutuvia pakkausratkaisuja verkkokaupan kasvavalle asiakaskunnalle. Se on myös hyvä esimerkki siitä, miten pakkauksen avulla voidaan kertoa sen sisällöstä ja miten pakkaus voi myös olla osa tuotetta”, sanoo Stora Enso Packaging Solutions -yksikön markkinointi- ja innovaatiojohtaja Björn Thunström.

Wool locker on neulelangoille ja -tarvikkeille suunniteltu pakkaus. Pakkauksessa on puikkomittari ja mittanauha, ja siinä sekä langat että puikot pysyvät järjestyksessä. Jälkeenpäin pakkausta voi käyttää neuletarvikkeiden säilyttämiseen. Pakkaus on valmistettu uusiutuvasta aaltopahvista, ja se soveltuu erinomaisesti verkkokaupan tarkoituksiin.

German Packing Award 2019 -kilpailussa palkittiin 34 innovaatiota. Osanottajia oli 14 maasta. Kilpailun järjestää German Packaging Institute.

Jatka lukemista

Päätyykö pakkaus hylkyyn vai kiertoon?

Lajittelu ja muovipakkauksen päätyminen oikeaan paikkaan kierrätyslaitoksella määrittävät kierrätyksen onnistumisen.
ia_ahl_etiketit

Valion maitotölkit pukeutuvat kevätkuoseihin

Viljele hyvää -maitotölkit ilmestyvät kauppoihin tästä viikosta alkaen ja ovat saatavilla heinä-elokuun vaihteeseen asti.
Valio 22032022

Suomalaisväriä Pro Carton Young Designers -kilpailussa

Lapin yliopiston teollisen muotoilun opiskelija Senni Virransola pääsi ainoana suomalaisena jatkoon kansainvälisessä suunnittelukilpailussa.
Pro Carton 12082021

360 Services auttaa optimoimaan pakkausta

Metsä Boardin uusi palvelukokonaisuus tarjoaa asiakkaille entistä paremmat mahdollisuudet kehittää pakkauksiaan.
MetsäBoard 26052021

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox