Suomalaisväriä Pro Carton Young Designers -kilpailussa

JULKAISTU: 2021-08-12
PÄIVITETTY: 2023-02-16


Lapin yliopiston toisen vuoden teollisen muotoilun opiskelija Senni Virransola on edennyt 23 parhaan joukkoon eurooppalaisessa Pro Carton Young Designers -kilpailussa. Kilpailuun ilmoitettiin yli 640 työtä 109 eurooppalaisesta korkeakoulusta. Yleisö voi äänestää suosikkiaan jatkoon päässeistä pakkausratkaisuista elokuun loppuun asti.

Kansainvälinen Pro Carton Young Designers -suunnittelukilpailu on tarkoitettu eurooppalaisille muotoilualan opiskelijoille. Kilpailutyöt toteutetaan kartongista, ja kisan järjestää vuosittain Euroopan kartonkivalmistajien yhdistys Pro Carton.

Senni Virransolan työ Eco Seal bread bag closer on ainoana suomalaisena mukana kilpailun finaalijoukossa. Virransola teki kilpailutyönsä keväällä Lapin yliopiston teollisen muotoilun kurssilla, ja työskentelyä ohjasi yliopistonlehtori Milla Johansson.

– Eco Seal bread bag closer on uusi innovatiivinen ja ekologinen tapa sulkea leipäpussi. Kolmion malliset harjanteet ja reiän läpi pujotettava kiinnitysmekanismi pitävät leipäpussin tiukasti kiinni säilyttäen leivän maukkaana, Virransola kertoo.

Nuorten suunnittelijoiden kilpailutöihin voi tutustua ja suosikkiaan äänestää 31.8. asti Pro Carton Young Designers -verkkosivuilla. Kilpailun tulokset julkistetaan online-tapahtumassa 6.9.2021.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus

Saarioinen Oy:n toimitusjohtaja vaihtuu

Saarioinen Oy:n nykyisen toimitusjohtajan Matti Karppisen jäädessä eläkkeelle uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Ilkka Brander.
1800x900matti-ja-ilkka