Norjalainen valmisruokavalmistaja Nortura siirtyy useissa tuotteissaan metallipurkista kartonkipakkaukseen ja lanseeraa muun muassa Tetra Recart -pakkauksiin pakatut lihapullat ja kinkun. Vaihtoa perustellaan ympäristösyillä.
Useat Norturan suosituista norjalaisista valmisruoista on jo siirretty säilyketölkistä pahvipakkaukseen. Elinkaarianalyysin mukaan pahvipakkauksilla on huomattavasti pienempi ilmastovaikutus verrattuna muista materiaaleista valmistettuihin valmisruoan pakkauksiin.
Elinkaarianalyysin mukaan esimerkiksi pahvipakkauksen ilmastojalanjälki on 81 % pienempi kuin vastaavan kokoisen metallitölkin. Tämä johtuu muun muassa siitä, että Tetra Recart -pakkaukset ovat pääosin kasviperäisiä, mikä vähentää fossiilisten raaka-aineiden käyttöä. Ne myös painavat vähemmän ja ovat nelikulmaisia, mikä parantaa kuljetustehokkuutta.
Nortura työskentelee aktiivisesti kestävän kehityksen edistämiseksi tavoitteenaan vähentää ilmastovaikutuksia. Uusilla pakkauksillamme otamme askeleen oikeaan suuntaan ja vähennämme vuotuista metallin kulutustamme 300 tonnilla, mikä vaikuttaa positiivisesti hiilijalanjälkeemme. Lisäksi voimme tarjota kuluttajillemme käytännöllisen pakkauksen, joka painaa vähemmän ja antaa aivan uudenlaisen ilmeen myymälähyllylle, kertoo Norturan toimitusjohtaja Anne Marit Panengstuen.
Pahvipakkaukset säilyttävät myös pitkän säilyvyysajan ruoat ilman kylmäjakelua. Norjalaiset kuluttajat voivat siis helposti ottaa uuteen pakkaukseen pakatut Norturan klassiset tuotteet mukaansa tunturiretkelle tai mökille, jossa ei ehkä ole jääkaappia. Uusi pakkaus antaa lisäpinnan myötä tuotemerkille modernin ja uudenlaisen ilmeen. Lisäksi kuluttajan on helppo käyttää, litistää ja kierrättää pakkaus.