Minimalistinen pakkaus suojaa hyvin juomia

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2018-08-12
PÄIVITETTY: 2023-02-16


DS Smith suunnitteli tehokkaan ja materiaalia säästävän kuljetuspakkauksen Refrescon juomille. Pakkaus palkittiin pohjoismaisessa Scanstar-kilpailussa.

Suomalainen menestystä kerännyt pakkaus on tamperelaisen DS Smithin PackRight Centre -suunnitteluyksikössä työskentelevän Jyrki Petreliuksen käsialaa. Se on suunniteltu Refresco Finland Oy:lle juomapakkauksien kuljetuspakkaukseksi.

Suunnittelun lähtökohtana tavoiteltiin käsin pakattavaa, vähemmän materiaalia kuluttavaa kuljetuspakkausta, joka suojelee TetraPak -nestepakkaukset kuljetuksen aikana, on kierrätettävä ja valmistettu kierrätetystä kuitumateriaalista.

Aaltopahvista tehty pakkaus on suunniteltu suoraan CHEP-kuormalavalle sopivaksi. Tuomaristo kommentoi ratkaisua näin:

”Yksinkertainen ja tehokas aaltopahvinen ratkaisu, joka tasapainottaa lavalle pinotut juomapakkauskerrokset. Samalla aaltopahvirakenne suojaa juomatölkkien korkkeja. Nerokas ja minimalistinen suunnittelu vähentää materiaalintarvetta ja sitä voi käyttää erottamaan samalle lavalle pakattuja eri tuotteita toisistaan sekä kuljetuksessa että kaupan esillepanossa. Kierrätysmateriaalista valmistettuna pakkaus on kestävän kehityksen mukainen ja toimiva.”

Verkkokauppaan hyvä palautuspakkaus
DS Smith keräsi kilpailussa palkinnon myös ruotsalaisella suunnitelmallaan. Ruotsalaisen palkitun pakkauksen on suunnitellut David Engelbrektsson. Kyseessä on kasvavalle verkkokauppamarkkinalle tehty älykäs pakkaus, 2Way. Pakkaus vastaa verkkokauppojen kokemaan haasteeseen palautuspakkauksien toimivuudesta. Tuomaristo kommentoi ratkaisua näin:

”Fiksu verkkokaupan pakkausratkaisu, jota voi käyttää tuotteen toimituspakkauksena ja toisinpäin käännettynä palautuspakkauksena. Yksiosainen aaltopahvipakkaus voidaan taitella vaivattomasti muotoonsa, joskin ohjeet voisi olla painettu pakkaukseen. Pakkauksen voi brändätä ja se sopii hyvin lahjapakkaukseksi. Viestii kestävän kehityksen ratkaisusta materiaalillaan.”

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Päätyykö pakkaus hylkyyn vai kiertoon?

Lajittelu ja muovipakkauksen päätyminen oikeaan paikkaan kierrätyslaitoksella määrittävät kierrätyksen onnistumisen.
ia_ahl_etiketit

Valion maitotölkit pukeutuvat kevätkuoseihin

Viljele hyvää -maitotölkit ilmestyvät kauppoihin tästä viikosta alkaen ja ovat saatavilla heinä-elokuun vaihteeseen asti.
Valio 22032022

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox