Metsä Board uudistaa taivekartonkivalikoimaansa

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-04-29
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Metsä Board tuo markkinoille uudistetun ja parannetun taivekartonkivalikoiman. Uudistetulla tuotevalikoimalla Metsä Board auttaa merkkituotevalmistajia ja pakkausjalostajia vastaamaan tulevaisuuden pakkausten vaatimuksiin. Valikoima koostuu viidestä eri lajista.

Uudistettu taivekartonkivalikoima tarjoaa tiedotteen mukaan tuotteesta riippuen lisämahdollisuuksia pakkausten keventämiseen ja auttaa siten pienentämään hiilijalanjälkeä. Valikoima myös lisää pakkausten houkuttelevuutta parannetuilla visuaalisilla ominaisuuksilla. Tuotevalikoiman yksinkertaistamisen kautta Metsä Boardin tuotteiden tasalaatuisuus ja toimitusvarmuus paranevat entisestään.

”Tulevaisuuden pakkaamisen avaintavoitteena on luoda parempia brändikokemuksia pienemmillä ympäristövaikutuksilla. On tärkeää kehittää uusia ja parempia ratkaisuja, jotka tekevät pakkauksista entistäkin ympäristöystävällisempiä ja kestävämpiä. Olemme jatkokehittäneet kartongeissamme käytettävää kemihierrettä, minkä ansiosta olemme voineet parantaa kartonkiemme suorituskykyä edelleen ja antaa merkkituotevalmistajille lisämahdollisuuksia keventää pakkauksiaan”, kertoo Metsä Boardin kehitysjohtaja Ari Kiviranta.

Uudistettu taivekartonkivalikoima tarjoaa suorituskykyä vaativissa loppukäytöissä, kuten ruoka-, kosmetiikka-, terveydenhoito- ja luksuspakkauksissa sekä graafisissa sovelluksissa. Uudistetuista lajeista on saatavilla näytteitä ja koeajoja toukokuusta alkaen.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB