Löfbergs vaihtaa biomuoviin kahvipakkauksissa

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2018-08-27
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Ruotsalainen kahvipaahtimo Löfberg on päättänyt korvata fossiilisen muovin kokonaan biomuovilla kahvipakkauksissaan vuoteen 2020 mennessä.

Paahtimo aloitti noin vuosi sitten kokeilut vihreän polyeteenin käyttämisestä kahvipakkauksissa. Tämä biomuovi on sokeriruokopohjaista. Nyt syksyllä aloitetaan fossiilisen muovin vaihtaminen biomuoviin pakkauksissa. Ensimmäiset uudet pakkaukset ovat jo kaupassa.

Uusissa pakkauksissa korvataan vasta osa fossiilisesta muovista uudella materiaalilla. Yrityksen tavoitteena on, että vuoteen 2020 mennessä kaikki muovi on vaihdettu. Vuoden 2030 jälkeen käytetään vain kierrätettyjä tai uusiutuvia materiaaleja pakkauksissa.

”Lisäämällä vihreää polyeteeniä pakkauksin vähennetään niiden ilmastovaikutusta jopa 34 % ensimmäisessä vaiheessa. Tämä on tärkeä askel kohti maalia. jossa kaikki pakkauksemme on tehty uusituvasta tai kierrätetystä materiaalista”, sanoo Löfbergin vastuullisuusjohtaja Eva Eriksson.

Myös Paulig käyttää biomuovia

Myös Paulig on ottanut käyttöön uusia kahvipakkauksia, joissa hyödynnetään biomuovia.

Metsäyhtiö Mondi on kehittänyt Pauligille kahvipakkauksen, jossa muovilaminaattiin on käytetty myös uusiutuvaa raaka-ainetta. Pakkauksen fossiilisen muovin määrä ja hiilijalanjälki pienentyy nykyisestä.

Uutta pakkausta käytetään Pauligin Mundo-tuotemerkissä, joka on FairTrade- ja Organic-sertifioitu laatukahvi. Uusi pakkaus otetaan käyttöön tänä keväänä. Biomuovin raaka-aine on sokeriruoko.

Pauligin tavoitteena on korvata vuoteen 2025 mennessä kahvipakkauksissa kaikki fossiiliperäinen materiaali uusiutuvilla materiaaleilla.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept