Leipäpussit uudistettiin uudella tekniikalla

JULKAISTU: 2019-04-26
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Sinuhen leipomo on uudistanut kahden tuotteensa leipäpussit uudella tekniikalla, joka vähentää ympäristön kuormitusta. Pussit on tehnyt Peltolan Pussi.

Sinuhen leipomo on ensimmäisten joukossa valinnut uudistuneisiin pakkauksiinsa vastuullisemman painatustavan, jonka tunnistaa pakkauksen GreenerPrinting -merkistä.

Sinuhen Jälkiuuni Ruisneppari- ja Kauraneppari-tuotteissa painatuksen ekotehokkuutta on lisätty tekemällä värierottelu Expanded Gamut Printing (EGP) -tekniikalla, johon GreenerPrinting -merkinnän käyttäminen perustuu. EGP-tekniikka mahdollistaa korkean painolaadun lisäksi ympäristönäkökulman huomioimisen. Perinteisesti manuaalisesti sekoitetut painovärit on uudessa tekniikassa korvattu vakioiduilla, digitaalisesti sekoitetuilla perusväreillä, mikä vähentää värien käyttöä merkittävästi.

Sinuhen pakkaukset toteuttanut Peltolan Pussi on tiedotteen mukaan paperipakkausten painajana Euroopan johtava edelläkävijä EGP -tekniikassa. Yritys on määrätietoisesti pyrkinyt pienentämään ympäristökuormitusta painatuksessa. EGP-tekniikka otettiin käyttöön yhteistyössä prepress-kumppani Marvacon ja painoväritoimittaja Siegwerk Finlandin kanssa.

”Ympäristöarvojen edistäminen on yhteinen asia koko toimitusketjussa. Siksi myös pakkaustoimittajat ovat halukkaita etsimään ratkaisuja ympäristökuormituksen pienentämiseksi. Uusi menetelmä antaa lisäksi designsuunnittelijoille suuremman vapauden värien valinnassa ja ulkoasun toteutuksessa”, sanoo Peltolan Pussin toimitusjohtaja Ville Järvenpää.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Tampereella kehitetään biomateriaaleja

VTT, Tampereen ammattikorkeakoulu ja rakennus- sekä pakkausalaan liittyvät yritykset kehittävät kestävämpiä ja ympäristöystävällisempiä materiaaleja uusiin sovelluksiin. BeLight-hankkeen tavoitteena on myös verkostoituminen, kansainvälistyminen sekä muovin kiertotalouden mukaiset uudet liiketoimintamahdollisuudet.
belight-hanke-tampere-banneri

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Uusimmat uutiset

Atria ostaa ruotsalaisen Gooh-valmisruokayhtiön

Atria Sweden AB ostaa ruotsalaisen valmisruokayhtiön Goohin koko osakekannan.
gooh

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)