Lasipakkauksista kierrätetään jo 60 prosenttia

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-06-01
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Suomalaiset kotitaloudet ovat aktiivisia lasipakkausjätteen lajittelijoita. Pantittomista lasipulloista ja lasipakkauksista kierrätettiin jo noin 60 % vuonna 2016.

Vuodesta 2016 alkaen pantitonta lasipakkausjätettä on koskenut kierrätysvaatimus, jonka mukaan kierrätysasteen oli oltava vähintään 27 %. Tämä tarkoittaa, että joka neljäs lasipakkaus tuli kierrättää. Vuodesta 2020 alkaen vaatimus nousee 40 %:iin. Kierrätysvaatimukset on esitetty asetuksessa pakkauksista ja pakkausjätteistä.

Ennakkotietojen mukaan vuonna 2016 saavutettu kierrätysaste ylitti tavoitteen reilusti ollen noin 60 %. Lasipakkauksia voi palauttaa yli 1 850 Rinki-ekopisteeseen, jotka on sijoitettu koko Suomen alueelle. Pakkauslasia kerätään myös yhä useammin kiinteistölle sijoitetuilla jäteastioilla. 

Kerätty lasipakkausjäte käytetään uusien lasipakkausten valmistukseen. Lasi on siitä kiitollinen pakkausmateriaali, että se voidaan sulattaa aina uudestaan ja käyttää uusien pakkausten valmistukseen ilman, että sen laatu kärsii.

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy kilpailuttaa parhaillaan erilliskerätyn lasipakkausjätteen vastaanottamista ja kierrätystä. Tarjoukset on juuri saatu, ja uusi toimija tai toimijat on tarkoitus saada vuoden 2018 alusta, kertoo sopimusasiamies Pertti Tammivuori RINKI Oy:stä. Nyt kierrätystä hoitaa kaksi yritystä Britanniasta ja Virosta.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Uusimmat uutiset

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak