Konica Minolta panostaa etikettien tuotantoon

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-09-10
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Konica Minolta esittelee Labelexpo 2019 -messuilla syyskuussa useita innovaatioita etikettipainamiseeen. Esillä on ensi kertaa pienille ja keskisuurille toimijoille tarkoitettu AccurioLabel 230 -etikettipainokone. Messuilla esitellään myös MGI:n uusia etikettien viimeistelyratkaisuja.

Messuosaston lippulaiva on tiedotteen mukaan vastikään julkistettu AccurioLabel 230 -etikettipainokone. Se vastaa markkinoilla kasvavaan tarpeeseen painaa etikettejä nopeasti, joustavasti ja entistä räätälöidymmin. Vierailijat pääsevät näkemään etiketin koko tuotannon prepress-vaiheesta lopputuotteeseen asti, unohtamatta erilaisia efektejä ja viimeistelyjä.

AccurioLabel 230 on uusi kehittyneempi versio Konica Minoltan suositusta digitaalisesta etikettipainokoneesta. Konetta on parannettu muun muassa kasvattamalla nopeutta 73 %, tehostamalla tuottavuutta, lisäämällä päällepainatusmahdollisuus, poistamalla kuntoonlaittoaika, vähentämällä syntyvää jätettä ja parantamalla kohdistustarkkuutta. Tanskalaisen Grafisk Maskinfabrikin (GM) kanssa yhteistyössä Euroopassa suunniteltu ja valmistettu AccurioLabel 230 perustuu Konica Minoltan kiiteltyyn AccurioPress-teknologiaan.

AccurioLabel 230 -etikettipainokone on tarkoitettu pienille ja keskikokoisille toimijoille ja soveltuu etenkin etikettipainoille, painopalveluiden tarjoajille, brändinomistajille, pakkausyrityksille ja kaupallisille painotaloille.

Konica Minoltan osastolla esitellään myös etiketin huomioarvoa lisäävää MGI-teknologiaa. Sen avulla asiakas pystyy hyödyntämään digitaalisen viimeistelyn ja efektien mahdollisuudet. Grafisk Maskinfabrikin DC330MINI -konvertteri ja MGI:n JetVarnish 3D Web Color+ -järjestelmä ovat jo näyttäneet, mihin laitteet pystyvät. Niillä pystytään tuottamaan erilaisia inline-viimeistelyjä sekä lakkauksia ja foliointia. Lisäksi messuosastolla esitellään uusi MGI-tuote, jota ei ole vielä julkistettu.

”AccurioLabel-järjestelmämme täyttävät peruskoneiden ja korkealuokkaisten digitaalisten painokoneiden väliin jäävän aukon, joten odotamme yleisön olevan erittäin kiinnostunut näistä koneista. Esittelemme koneiden lukuisia hyötyjä, kuten helppokäyttöisyyttä, joustavuutta, nopeita läpimenoaikoja ja säädettäviä muuttuvan tiedon julkaisumahdollisuuksia. Lisäksi kerromme paikallisesti saatavista maailmanluokan tukitoimista ja palveluista, jotka ovat osa asiakaskeskeistä kumppanuusmalliamme”, kertoo Konica Minolta Business Solutions Europen Industrial Printing -tiimin vetäjä Edoardo Cotichini.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Tampereella kehitetään biomateriaaleja

VTT, Tampereen ammattikorkeakoulu ja rakennus- sekä pakkausalaan liittyvät yritykset kehittävät kestävämpiä ja ympäristöystävällisempiä materiaaleja uusiin sovelluksiin. BeLight-hankkeen tavoitteena on myös verkostoituminen, kansainvälistyminen sekä muovin kiertotalouden mukaiset uudet liiketoimintamahdollisuudet.
belight-hanke-tampere-banneri

Uusimmat uutiset

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept

Packnews-lehti täyttää 90 vuotta – paluu vuoteen 1977

Packnews-lehti (aiemmin nimeltään nord emballage) täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Se saattaa olla maailman vanhin pakkausalan lehti. Toimitus on viime vuosina selaillut vanhoja lehtiä ja julkaissut niistä parhaita paloja, joista yksi on tässä artikkelissa.
Letpak