Kierrätysmuovia lemmikkien ruokapakkauksiin

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2020-11-03
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Mars, yhteistyössä SABICin ja Huhtamäen kanssa, aloittaa kierrätetyn elintarvikemuovin käytön lemmikkieläinruokien pakkauksissa vuonna 2021. Ensi vuonna kierrätysmuovin käyttöä laajennetaan myös muiden tuotemerkkien pakkauksiin. Marsin tavoitteena on kierrätysmuovien 30 %:n käyttöaste ja neitseellisistä raaka-aineista tuotetun muovin  käytön vähentäminen 25 prosentilla vuoteen 2025 mennessä.

Mars, Incorporated aloittaa kierrätetyn polypropeenimuovin käytön joidenkin suositumpien lemmikkieläinruokiensa pakkauksissa. Marsille tämä on tärkeä askel pyrkimyksissä vähentää neitseellisten muovien käyttöä koko pakkausvalikoimassaan.

Yhteistyössä Huhtamäen ja SABICin, joka on petrokemian alan toimija, kanssa aiotaan käyttää edistyneellä kierrätysteknologialla jalostettua, kierrätettyä muovimateriaalia lemmikkiruokapakkauksissa. Prosessin ansiosta pakkaukset eivät tunnu erilaisilta, mutta ne sisältävät kierrätettyä muovia, jota on aiemmin käytetty muissa tuotteissa.

SABICin käyttämä kierrätysteknologia on yksi harvoista tällä hetkellä saatavilla olevista ratkaisuista, joka mahdollistaa muutoin vaikeasti kierrätettävien muovipakkausten kierrätyksen takaisin elintarvikepakkauksiin soveltuvaksi muoviksi. Mars pilotoi tätä Euroopassa vuonna 2020 ja kasvattaa käyttämänsä kierrätysmuovin määrää vuonna 2021 tavoitteena laajentaa sen käyttöä muihinkin tuotemerkkeihin.

–  Yhteistyössä Huhtamäen ja SABICin kanssa testaamme ja laajennamme asteittain kierrätysmuovin käyttöä pakkauksissamme ja autamme kierrätettävien pakkausjärjestelmien toteuttamisessa, sanoo Marsin kestävästä kehityksestä ja hankinnoista vastaava johtaja Barry Parkin.

Kierrätysmuovilla on massataseeseen perustuva ISCC PLUS (Institute of Sustainability & Carbon Certification) -sertifikaatti. Tämä laajalti tunnustettu kansainvälinen vastuullisuussertifiointijärjestelmä varmentaa kierrätysmuovin laadun ja alkuperän läpi toimitusketjun aina raaka-aineesta lopulliseen tuotteeseen.

Kumppanuus on osa Marsin Kestävän kehityksen pakkaukset -suunnitelmaa (Sustainable Packaging Plan) ja tavoitteita käyttää sataprosenttisesti uudelleenkäytettäviä, kierrätettäviä tai kompostoitavia pakkauksia vuoteen 2025 mennessä. Edistyneen kierrätysteknologian käyttäminen on olennainen osa kierrätysmuovien 30prosentin käyttöasteen saavuttamista ja ensiömuovien käytön vähentämistä 25 prosentilla.

– Olemme sitoutuneet tekemään osuutemme kiertotalouden rakentamiseksi koko arvoketjussa ja tekemään yhteistyötä muiden kanssa sen saavuttamiseksi. Strateginen kumppanuutemme Marsin ja SABICin kanssa on loistava esimerkki siitä, miten yhteistyö voi johtaa läpimurtoihin, jotka edistävät merkittävästi matkaa suunnitellessamme 100 % tuotteistamme kierrätettäviksi, kompostoitaviksi tai uudelleenkäytettäviksi vuoteen 2030 mennessä. Tämä uusi kierrätettyä elintarvikemuovia sisältävä joustopakkausrakenne on tärkeä virstanpylväs matkallamme siihen, että yli 80 %:a käyttämistämme raaka-aineista on joko uusiutuvia tai kierrätettyjä, sanoo Huhtamäen toimitusjohtaja Charles Héaulmé.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Drupa alkaa pian – tässä on kuusi trendiä, joita kannattaa pitää silmällä

Kahdeksan vuoden tauon jälkeen pääsemme jälleen Drupa-messuille ja näemme, mitä toimittajat uskovat meidän tarvitsevan. Tästä löydät kuusi trendiä, joita kannattaa seurata messuhalleissa.
drupa24_12x

Pakkausautomaatio säästää monella tavalla verkkokaupassa

Suomalainen logistiikkayhtiö Inex Partners Oy on tehnyt yhteistyötä SEE:n (aiemmin Sealed Air) kanssa kehittääkseen pakkausautomaatiota.
SEE-I-Pack

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx