Joustopakkauksilla on kysyntää Euroopassa

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2018-05-23
PÄIVITETTY: 2023-01-18

Joustopakkausten käyttö kasvoi 2 % vuonna 2017 Euroopassa. Uuden tutkimuksen mukaan alan kasvunäkymät näyttävät lähivuosina hyviltä.

Markkinoiden koko oli viime vuonna noin 14 miljardia euroa. Se tulee nousemaan noin 16 miljardiin euroon vuoteen 2022 mennessä, ennustaa alaa tutkinut PCI Wood Mackenzie. Globaalin markkinan koko olisi silloin 107 miljardia USA:n dollaria.

Joustopakkausten tuotantoa kasvattanut monien loppukäyttömarkkinoiden terve kasvu, sanoo Flexible Packaging Europe (FPE) -järjestö. Sen mukaan kahvin, lemmikkieläinten ravinnon ja tuoretuotteiden kysynnän kasvu lisää joustopakkaamisen tarvetta. Samaan suuntaan vaikuttavat pienempien kotitalouksien ja tuotevariaatioiden lisääntyminen.

FPE:n mukaan trendinä on kiinteiden pakkausten korvaaminen joustopakkauksilla. Tämä trendi näkyy myös Euromonitor Internationalin keräämissä tilastoissa. Niiden mukaan makeisten syönti polkee paikallaan, mutta välipalatuotteiden, juuston, kahvin, kuivatuotteiden ja lemmikkieläinten ravinnon kulutus kasvaa.

Print&Media-lehden numerossa 4/2018 on laaja artikkeli joustopakkausmarkkinoiden trendeistä. Lehden voi tilata paperiversiona tai ostaa digitaalisena näköislehtenä täältä https://pmlehti.fi/lehti/  Lehti ilmestyy 1.6.

 

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak