Joustopakkauksia tehdään Labelexpo-messuilla

JULKAISTU: 2019-05-31
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Joustopakkaukset ovat entistä enemmän esillä Labelexpo Europe 2019 -messuilla syyskuussa Brysselissä. Messuilla tehdään livenä joustopakkauksia kolmella eri tekniikalla ja tuotantolinjalla.

Labelexpo Europe on järjestäjien mukaan maailman suurin etikettipainamisen tekniikan näyttely. Syksyn messuille on tulossa yli 600 näytteilleasettajaa. Mukana ovat mm. ABG, Avery Dennison, BOBST, Domino, Durst, Epson, ETI, Fujifilm, Gallus, HP, Kocher & Beck, Konica Minolta, Mark Andy, MPS, Nilpeter, Omet, RotoMetrics ja Xeikon.

Messuilla on useita uusia osastoja. Flexible Packaging Arena esittelee joustopakkausratkaisuja. UV fleksopainamista esittelee livenä BOBST, joka tuo messuille M6-painokoneen. Digitaalista elintarvikepussien painatusta esittelee tuotantolinjallaan Xeikon ja myös HP esittelee joustopakkauksien tekoa Indigo Pack Ready -tekniikalla.

Uutta on myös Brand Innovation Showcase -osasto, jossa on mm. kilpailuissa voittaneita etikettien ja pakkausten malleja. Kestävän kehityksen haasteisiin voi paneutua uudella Sustainability Insight Café -osastolla, jossa on esillä viimeisimpiä ympäristöystävällisiä tuotteita ja palveluja.

Labelexpo Europe 2019 -messut järjestetään Bryssel Expo -keskuksessa 24.–27.9.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Tampereella kehitetään biomateriaaleja

VTT, Tampereen ammattikorkeakoulu ja rakennus- sekä pakkausalaan liittyvät yritykset kehittävät kestävämpiä ja ympäristöystävällisempiä materiaaleja uusiin sovelluksiin. BeLight-hankkeen tavoitteena on myös verkostoituminen, kansainvälistyminen sekä muovin kiertotalouden mukaiset uudet liiketoimintamahdollisuudet.
belight-hanke-tampere-banneri

Uusimmat uutiset

PREM ja Merkopaino yhdistyvät

PREM (Suomenselän Laminointi Oy) on ostanut Merkopaino Oy:n osake-enemmistön.
prem_pieni

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus