Ilonakoru pakkaa korunsa kestävästi biokomposiittiin

JULKAISTU: 2020-04-05
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Koruostoksilla mennään estetiikka edellä, mutta turvallinen ja luontoystävällinen materiaali on myös tärkeää. Parhaassa tapauksessa sama pätee myös korun pakkaukseen. Suomalainen verkkokauppa Ilonakoru löysi DuraSense-biokomposiitista ratkaisun pakkauspulmiinsa.

Raumalainen perheyritys Ilonakoru valmistaa käsityönä värikkäitä korvakoruja PEFC- ja FSC-sertifioidusta suomalaisesta koivuvanerista ja ruostumattomasta teräksestä. Tyttären ilmastohuoli herätti Ilonakorun omistajat, Lauri ja Lotta Nordbergin, etsimään koruilleen uuden, luontoystävällisen ja laadukkaan pakkauksen, jolla on pieni hiilijalanjälki.

“Pelkän kuljetuspakkauksen sijasta halusimme laadukkaan korurasian, joka kelpaa kotona pitkäaikaiseen käyttöön korujen tai muiden pikkutavaroiden säilytysrasiana. Halusimme myös päästä eroon pitkistä, ympäristöä kuormittavista lentorahdeista. Oli todellinen lottovoitto löytää läheltä paikallinen yritys, joka valmistaa rasioita biokomposiitista”, kertoo Lauri Nordberg.

Materiaali on puukuitujen ja polymeerien sekoituksesta koostuva biokomposiitti, DuraSense by Stora Enso. Se on kestävää ja muotoiltavaa, mutta sen hiilijalanjälki on pienempi kuin muovilla. Tästä syystä DuraSense on valmistajan mukaan ilmastoystävällinen vaihtoehto kokonaan fossiiliselle muoville monenlaisissa tuotteissa ja käyttökohteissa.

Rasian valmistaa raumalainen Muottituote Group, joka myös suunnittelee ja valmistaa tarvittavan ruiskupuristusmuotin. Ilonakoru valitsi pyöreän rasian, jonka puunvärisessä kannessa näkyvät kuidut herättävät katsojan huomion.

Rasian koko räätälöitiin postin Pikkupakettiin sopivaksi, mikä säästää pakkausmateriaaleja ja postituskuluja. Korvakorut pakataan rasiaan päällekkäin, joten rasia on pinta-alaltaan pieni ja yhteen A4-kokoiseen lähetyskuoreen mahtuu niitä useampikin.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Uusimmat uutiset

PREM ja Merkopaino yhdistyvät

PREM (Suomenselän Laminointi Oy) on ostanut Merkopaino Oy:n osake-enemmistön.
prem_pieni

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus