Huhtamäki lisää joustopakkausten tuotantoaan

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-09-30
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Huhtamäki on sopinut ostavansa enemmistön yksityisomisteisesta eteläafrikkalaisesta joustopakkausvalmistaja Everest Flexibles (Pty) Limitedistä. Yritysoston myötä Huhtamäki laajentaa joustopakkausten valmistusverkostoaan Etelä-Afrikkaan vahvistaen asemaansa kehittyvillä markkinoilla. Huhtamäki lisää myös valmistuskapasiteettiaan Intiassa yritysostolla.

Yritysostot täydentävät Huhtamäen nykyistä tuotevalikoimaa ja asiakaskuntaa.

”Everestin myötä voimme palvella paremmin nykyisiä ja uusia asiakkaitamme niin Etelä-Afrikassa kuin lähialueilla tarjoamalla heille täyden valikoiman joustopakkauksia lyhemmillä toimitusajoilla” sanoo Olli Koponen, Flexible Packaging -segmentin johtaja.

”Meillä on pian Afrikassa kaksi joustopakkausyksikköä, Everest ja hiljattain Egyptiin avattu tuotantolaitos, mikä antaa meille erinomaiset mahdollisuudet tarttua tämän jännittävän alueen tarjoamiin kasvumahdollisuuksiin”, hän jatkaa.

Everestin tuotantolaitos ja sylinterivalmistusyksikkö sijaitsevat Durbanissa strategisesti sataman ja hyvien moottoritieyhteyksien lähellä. Hankittava liiketoiminta työllistää yhteensä noin 420 henkilöä ja sen vuosiliikevaihto on noin 40 milj. euroa. Everest liitetään osaksi Huhtamäen Etelä-Afrikan joustopakkausten myyntiorganisaatiota ja siitä tulee osa Flexible Packaging -liiketoimintasegmenttiä.

Kasvua vauhditetaan Intiassa

Huhtamäki on myös sopinut ostavansa yksityisomisteisen Mohan Mutha Polytech Private Limitedin (MMPPL) liiketoiminnot Sri Cityssä, Andhra Pradeshin osavaltiossa, Intiassa. Yritysosto parantaa Huhtamäen kykyä palvella asiakkaita eteläisessä Intiassa ja vauhdittaa siten yhtiön kasvua Intiassa.

MMPPL:n palveluksessa on noin 160 työntekijää ja sen liikevaihto vuonna 2018 oli noin 9 milj. euroa. Liiketoiminta liitetään osaksi Huhtamäen joustopakkausliiketoimintoja Intiassa.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Uusimmat uutiset

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept