Huhtamäeltä kierrätysvalmiita joustopakkauksia

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-04-11
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Huhtamäki tuo markkinoille uudet kierrätettävät blueloop -joustopakkaukset, jotka on valmistettu PP- ja PE-muovien monomateriaaleista tai paperista. Polyolefiinimateriaalit soveltuvat esimerkiksi kahville, välipaloille, kuivaruoille ja hygieniatuotteille sekä muille päivittäin käytettäville kuluttajatuotteille.

Tuotteisiin kuuluu myös paperipohjaisia ratkaisuja, joilla voidaan korvata muovipakkauksia.

”Olemme sitoutuneet tarjoamaan kierrätysvalmiita ratkaisuja kaikissa joustopakkauskategorioissamme”, sanoo Olli Koponen, Executive Vice President Huhtamäen Flexible Packaging -liiketoimintasegmentistä.

”Meillä on tällä hetkellä valmiita ratkaisuja jo useissa päätuoteryhmissä ja tulemme pian kertomaan myös kaikista vaativimmistakin rakenteista. Huhtamäki blueloop hyödyntää vahvaa globaalia osaamistamme ja kokemustamme joustopakkausten valmistamisessa. Tuomme ratkaisut markkinoille tiiviissä yhteistyössä raaka-ainetoimittajiemme ja asiakkaidemme kanssa”, Koponen jatkaa.

”Huhtamäelle blueloop on enemmän kuin tuoteperhe, se on oppimis- ja kehitysalusta”, kertoo Michael Hahl, Sustainability and Strategic Innovation Director Huhtamäen Flexible Packaging -segmentistä.

”Yhteistyö on avainasemassa. Työskentelemme yhdessä koko hankintaketjun kanssa raaka-ainetoimittajista asiakkaisiimme ja kierrätysyhtiöihin. Meidän keskeisin työmme on tuotesuunnittelussa ja valmistuksessa, mutta pakkausmateriaalien keräys, lajittelu ja uudelleenkäyttö ovat kaikki osa blueloop-kehitystyötä”, Hahl jatkaa.

Huhtamäki myös rohkaisee ruoan pakkaajia ja brändinomistajia tekemään kierrätys- ja materiaalimerkinnöistä nykyistä paljon näkyvämpiä. Se auttaa kuluttajia pakkauksen kierrättämisessä ja rakentaa samalla myös brändimielikuvaa ja erottuvuutta.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Uusimmat uutiset

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce