Huhtamäelle joustopakkaustehdas Egyptiin

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-04-16
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Huhtamäki on avannut uuden, huippuluokan joustopakkausyksikön Egyptissä. Investoinnin myötä yhtiö aloittaa joustopakkausvalmistuksen Afrikassa.

Uusi tuotantolaitos sijaitsee Suur-Kairon alueella ja palvelee sekä Huhtamäen paikallisia joustopakkausasiakkaita Egyptissä että vie tuotteita muihin Afrikan maihin ja Eurooppaan. Tuotantolaitos on rakennettu lähes 37 000 m² tontille, mikä antaa mahdollisuuden lisärakentamiseen myöhemmin. Tuotanto on alkanut tänä keväänä ja yksikön odotetaan työllistävän noin 250 henkilöä.

”Egyptin markkina on kookas ja odotamme Afrikan nopean väestönkasvun tarjoavan meille ja asiakkaillemme huomattavia kasvumahdollisuuksia. Olemme tähän asti palvelleet Egyptin joustopakkausasiakkaita Yhdistyneiden arabiemiirikuntien ja Intian yksiköistämme. Uuden tuotantolaitoksen myötä voimme tarjota nykyisille ja uusille asiakkaillemme sekä Afrikassa että Euroopassa samaa korkeaa laatua lyhyemmillä toimitusajoilla,” sanoo Olli Koponen, Flexible Packaging -segmentin johtaja.

Uuden tuotantolaitoksen omistaa ja sen toimintaa harjoittaa yhteisyritys, josta Huhtamäki omistaa 75 %. Jäljelle jäävän 25 % omistaa Ayman Korra, joka on ollut Huhtamäen yhteisyrityskumppani Egyptin kuitupakkausliiketoiminnassa vuodesta 2003 lähtien.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Muovikasseja korvataan muilla materiaaleilla

Yhä useampi suomalainen pakkaa ruokaostoksensa muuhun kuin muovikassiin. S-ryhmän ruokakaupoissa muovikassien myynti laski neljä prosenttia vuodesta 2018 vuoteen 2019. Vain joka neljäs asiakas ostaa muovikassin kauppakäynnillään. Yhä useampi asiakas käyttää biohajoavaa kassia, paperikassia tai kestokassia.
s-ryhmä-muovikassit-kangaskassit

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB