Helsingin Mylly kirkasti jauhopakkausten värejä

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-05-29
PÄIVITETTY: 2023-02-16


Helsingin Mylly on yhtenäistänyt Myllärin-tuotteidensa painatusta EGP-painatusmenetelmän avulla. Uudella tekniikalla saatiin gluteenittomien kauratuotteiden pakkausten värit yhtenäisiksi ja kirkkaiksi.

Helsingin Myllyn tuotepäällikkö Minna Anttonen kertoo EGP-painatusmenetelmään vaihtamisen alkuperäisenä syynä olleen painatuslaadun yhtenäistämisen. Menetelmävaihdolla saatiin gluteenittomien kauratuotteiden pakkausten värit yhtenäisiksi ja kirkkaiksi. Ensimmäistä painatuserää tarkastellessa brändinomistajan spontaani kommentti olikin, että pakkaukset näyttävät nyt siltä, miltä niiden olisi pitänyt aina näyttää.

EGP otettiin siis käyttöön alun perin teknisestä tarpeesta, mutta Anttonen näkee menetelmän hyödyt laajemmin.

”Otimme EGP-menetelmän mielellämme käyttöön. Se sopii linjaamme toimia vastuullisesti. Haluamme olla myös läpinäkyviä ja kertoa, kun olemme edistäneet vastuullisuutta toiminnassamme”, Anttonen sanoo.

Menetelmässä manuaalisesti sekoitetut painovärit on korvattu vakioiduilla, digitaalisesti värierotelluilla perusväreillä. Tämä vähentää värien kulutusta ja tuotantoaikaa. EGP-tekniikka on otettu käyttöön yhteistyössä prepress-kumppani Marvacon kanssa. Tuotteissa voidaan käyttää GreenerPrinting-merkkiä, joka tulee näkymään tekniikalla painettujen Myllärin tuotepusseissa.

Jatka lukemista

Päätyykö pakkaus hylkyyn vai kiertoon?

Lajittelu ja muovipakkauksen päätyminen oikeaan paikkaan kierrätyslaitoksella määrittävät kierrätyksen onnistumisen.
ia_ahl_etiketit

Valion maitotölkit pukeutuvat kevätkuoseihin

Viljele hyvää -maitotölkit ilmestyvät kauppoihin tästä viikosta alkaen ja ovat saatavilla heinä-elokuun vaihteeseen asti.
Valio 22032022

Suomalaisväriä Pro Carton Young Designers -kilpailussa

Lapin yliopiston teollisen muotoilun opiskelija Senni Virransola pääsi ainoana suomalaisena jatkoon kansainvälisessä suunnittelukilpailussa.
Pro Carton 12082021

360 Services auttaa optimoimaan pakkausta

Metsä Boardin uusi palvelukokonaisuus tarjoaa asiakkaille entistä paremmat mahdollisuudet kehittää pakkauksiaan.
MetsäBoard 26052021

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox