Familon korvaa muovia Papticilla

Teksti:Aino Laine
JULKAISTU: 2022-02-03
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Familon vastaa kuluttajien toiveeseen vastuullisemmista tuotepakkauksista lanseeraamalla biopohjaisen, helposti kierrätettävän myyntipakkauksen tyynyille ja peitoille. Vuoden alussa kauppoihin ilmestyneet uudet pakkaukset on valmistettu Paptic-materiaalista.

Pakkausmuovin vähentäminen ja siirtyminen vastuullisempiin pakkausmateriaaleihin on osa Familonin vastuullisuusstrategiaa. Familon siirtyy muovittomiin kuluttajapakkauksiin tuoteryhmä kerrallaan.

– Halusimme vastata kuluttajien toiveisiin kehittämällä muovittoman, oikeasti vaivattomasti kierrätettävän pakkauksen. Pakkausuudistus on osa Familonin brändiuudistusta, jossa olemme myös uudistaneet Familonin malliston sekä kiteyttäneet ydinviestimme ja visuaalisen ilmeemme. Vanhoista muovipakkauksista luopuminen tulee säästämään muovia miljoonan muovikassin verran vuodessa, kertoo Familon-brändistä vastaavan Wendre Finland Oy:n toimitusjohtaja Olli Liljavirta.

Familonin muotoilufilosofian mukaisesti uudesta pakkauksesta karsittiin kaikki turha. Täysin uudenlaiset tyyny- ja peittopakkaukset koostuvat Papticista valmistetusta pussista sekä aaltopahvisesta vyötteestä, joka toimii myös pussinsulkijana.

Paptic oli luonnollinen valinta Familonin uudeksi pakkausmateriaaliksi. Se on puupohjainen ja biohajoava materiaali, joka kestää käytössä ja hylkii kosteutta. Käytön jälkeen Papticin voi kierrättää kartongin tai pakkauspapereiden keräyksessä.

Familon kannustaa kuluttajia jatkokäyttämään pussia ennen kuin se päätyy kierrätykseen: tyynypussi sopii postituspussiksi, kookkaampaa peittopussia voi käyttää jätteiden lajittelussa tai pyykkipussina, ja se on myös tyylikäs sisustuselementti.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Mikroaallot vaihtoehtona muovinkierrätyksessä

Muovipakkausten kierrätyksessä vaihtoehtoina ovat mekaaninen tai kemiallinen kierrätys. Drupa-messuilla esiteltiin kolmas vaihtoehto kemiallisen kierrätyksen rinnalle. Siinä mikroaallot tekevät työn.
Florian-Turkx

EFI ajattelee laatikon ulkopuolelta – lanseerasi ainutlaatuisen painosysteemin aaltopahvipakkauksille

Drupa-messuilla EFI esitteli yhdessä Packsizen kanssa personoidun täysväripainatukseen aaltopahvipakkauksille.
EFI

Scanpack 2024 -messuohjelma on julkaistu!

Skandinavian suurimman pakkausalan messun, Scanpackin pääohjelma on julkaistu. Scanpack järjestetään Svenska Mässanissa Göteborgissa 22.–25. lokakuuta. Näyttelyssä on 400 näytteilleasettajaa ja lisäksi vierailijoille on tarjolla laaja, lähes sadan numeron ohjelma.
Talare-pa-Scanpack-SVx

Nyt voi pantata God Morgonin mehupurkkeja

God Morgon aloitti yhteistyön Bowerin kanssa ja tarjoaa nyt panttia mehupurkeilleen. Tavoitteena on lisätä pakkausten kierrätystä tarjoamalla erilaisia etuja, kun pantti on rekisteröity.
God Morgon on yksi Ruotsin suurimmista mehuvalmistajista ja myy yli 15 miljoonaa mehupurkkia vuodessa Ruotsissa. Kuva: Lehdistökuva