Familon korvaa muovia Papticilla

JULKAISTU: 2022-02-03
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Familon vastaa kuluttajien toiveeseen vastuullisemmista tuotepakkauksista lanseeraamalla biopohjaisen, helposti kierrätettävän myyntipakkauksen tyynyille ja peitoille. Vuoden alussa kauppoihin ilmestyneet uudet pakkaukset on valmistettu Paptic-materiaalista.

Pakkausmuovin vähentäminen ja siirtyminen vastuullisempiin pakkausmateriaaleihin on osa Familonin vastuullisuusstrategiaa. Familon siirtyy muovittomiin kuluttajapakkauksiin tuoteryhmä kerrallaan.

– Halusimme vastata kuluttajien toiveisiin kehittämällä muovittoman, oikeasti vaivattomasti kierrätettävän pakkauksen. Pakkausuudistus on osa Familonin brändiuudistusta, jossa olemme myös uudistaneet Familonin malliston sekä kiteyttäneet ydinviestimme ja visuaalisen ilmeemme. Vanhoista muovipakkauksista luopuminen tulee säästämään muovia miljoonan muovikassin verran vuodessa, kertoo Familon-brändistä vastaavan Wendre Finland Oy:n toimitusjohtaja Olli Liljavirta.

Familonin muotoilufilosofian mukaisesti uudesta pakkauksesta karsittiin kaikki turha. Täysin uudenlaiset tyyny- ja peittopakkaukset koostuvat Papticista valmistetusta pussista sekä aaltopahvisesta vyötteestä, joka toimii myös pussinsulkijana.

Paptic oli luonnollinen valinta Familonin uudeksi pakkausmateriaaliksi. Se on puupohjainen ja biohajoava materiaali, joka kestää käytössä ja hylkii kosteutta. Käytön jälkeen Papticin voi kierrättää kartongin tai pakkauspapereiden keräyksessä.

Familon kannustaa kuluttajia jatkokäyttämään pussia ennen kuin se päätyy kierrätykseen: tyynypussi sopii postituspussiksi, kookkaampaa peittopussia voi käyttää jätteiden lajittelussa tai pyykkipussina, ja se on myös tyylikäs sisustuselementti.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Syklo suunnittelee muovinkierrätyslaitoksen rakentamista Hyvinkäälle

Kapasiteetiltaan 50 000 tonnin muovinkierrätyslaitos kasvattaa valmistuttuaan Suomen muovinkierrätyskapasiteettia jopa 50 prosenttia.
Suomen

GRAI yksilöi uudelleenkäytettävät pakkaukset

GS1:n GRAI-tunnistetta ​​käytetään yksilöimään uudelleenkäytettäviä kuormankantajia ja palautusjärjestelmien pakkauksia.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (89)

ScanStar -ja ScanStar Student kilpailujen ilmoittautuminen on käynnissä

Yhteispohjoismaisen ScanStar-pakkaussuunnittelukilpailun ilmoittautuminen on käynnissä. Kilpailun ohessa järjestetään myös opiskelijakilpailu ScanStar Student.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta! (900 x 600 px) (86)

Food 2.0 -hanke kehittää tulevaisuuden ruokajärjestelmää

Valio käynnistää Business Finlandin veturirahoituksella Food 2.0 -hankkeen, jossa kehitetään tulevaisuuden ruokajärjestelmää ja edistetään ruokaviennin kilpailukykyä.
8f0f0ef91d0f260f_800x800ar