EU-komissio tutkii voimapapereiden tuottajia

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-03-07
PÄIVITETTY: 2023-01-18


EU-komission tarkastajat ovat tehneet 7.3. tarkastuskäynnin BillerudKorsnäsin ja Mondin pääkonttoreihin. Nämä yhtiöt ovat maailman suurimpia voimapaperin ja säkkipaperin tuottajia. EU tutkii tiettävästi näiden papereiden markkinoita vuosina 2010–2015.

Uutistoimisto Direktin mukaan komissio on tehnyt tarkastuksia monissa EU-maissa ja yhtiöissä. Tarkastetuista yhtiöistä tiedetään BillerudKorsnäs ja Mondi. Tarkastukset liittyvät epäilyyn, että yhtiöt ovat sopineet hinnoista ja markkinoiden jakamisesta keskenään. Tarkastuksia tehtiin jo viime vuonna.

BillerudKorsnäs ja Mondi ovat tiedottaneet tarkastuksista ja kertoneet tekevänsä yhteistyötä komission kanssa.

Suomalaisista metsäyhtiöistä voimapaperia (kraft paper) valmistavat ainakin Stora Enso. Stora Enso valmistaa voimapaperia ja säkkipaperia Puolassa. EU ei ole ollut yhteydessä, yhtiöstä kerrotaan Print&Medialle.

Metsä Board ei tee voimapaperia eikä myöskään enää UPM. Voimapaperia tehtiin Tervasaarella yhdellä paperikoneella, jonka BillerudKorsnäs osti 2013. Yritys siirsi voimapaperin tuotannon sittemmin Ruotsiin. Myös Walki kertoo, että yritys ei velmista voimapaperia.

Voimapaperi on lujaa, lähes täysin valkaisemattomasta sellusta valmistettua paperia. Sitä käytetään mm. elintarvikepakkauksissa, kirjekuorissa ja kuljetuspakkauksissa. Säkkipaperi on hiomatonta voimapaperia.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept