Ensocoatia markkinoidaan ympäri Eurooppaa

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-05-23
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Stora Enson uudistunut lippulaivatuote Ensocoat lähtee Euroopan kiertomatkalle kahdeksi kuukaudeksi. Interpackissa ollut bussi esittelee kartongin ominaisuuksia sekä suurille että pienille asiakkaille ympäri Eurooppaa.

”Odotettavissa on mielenkiintoisia tapaamisia seuraavina kuukausina. Interpackin kokemusten perusteella uskomme että uudistunut tuote herättää paljon mielenkiintoa”, sanoo markkinointikoordinaattori Caroline Ericson Stora Ensolta.

Ensocoat-bussi oli näkyvästi esillä Interpack-messuilla. Bussin sisällä on tietoa ja esimerkkejä siitä, mihin kartonki soveltuu. Ensocoatia käytetään maailmanlaajuisesti vaativiin graafisiin sovelluksiin ja kuluttajatuotteiden kuten kosmetiikan, parfyymien, samppanjan, alkoholijuomien ja suklaan pakkauksiin. Pelkästään puhtaasta ensikuidusta valmistettu Ensocoat on SBS-kartonki (solid bleached sulphate) eli kuuluu kartonkien korkeimpaan laatuluokkaan.

Kartongin entistä parempi valkoisuus ja sävy takaavat valmistajan mukaan erinomaisen painojäljen sekä soveltuvuuden kaikille jälkikäsittelyille. Luksuspakkauksissa käytetään usein kohokuviointia, foliointia ja muita erikoisefektejä, jotka vaativat paljon materiaalin sileydeltä, vaaleudelta ja taivutusominaisuuksilta.

”Ensocoatin uudistuksella haluamme tarjota asiakkaillemme markkinoiden visuaalisesti korkeatasoisimman kartongin. Valkoisuus ja vaaleus ovat keskeisiä teknisiä ominaisuuksia, mutta olemme keränneet palautetta myös asiakkailta ja sidosryhmiltä kartongin luomasta esteettisestä kokemuksesta ja kehittäneet tuotetta sen pohjalta”, kertoo tuotepäällikkö Eva Lundqvist Stora Ensolta.

 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Uusimmat uutiset

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept

Packnews-lehti täyttää 90 vuotta – paluu vuoteen 1977

Packnews-lehti (aiemmin nimeltään nord emballage) täyttää tänä vuonna 90 vuotta. Se saattaa olla maailman vanhin pakkausalan lehti. Toimitus on viime vuosina selaillut vanhoja lehtiä ja julkaissut niistä parhaita paloja, joista yksi on tässä artikkelissa.
Letpak