EFI:n aaltopahvikone tuotantoon Espanjassa

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2017-01-23
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Aaltopahvin digitaalinen painaminen kehittyy. EFI on nyt saanut ensimmäisen tilauksen Nozomi-painokoneelleen. Tilaaja on espanjalainen Hijonosa-yhtiö.

EFI esitteli Nozomi C18000 -painokoneen Drupa-messuilla keväällä 2016. Single-pass LED-inkjetkone on tiedotteen mukaan pitkälle kehitetty tuotantojärjestelmä monipuoliseen aaltopahvipakkasten painamiseen. Koneella voidaan painaa sekä ohutta että jopa kaksikerroksista aaltopahvia eri laatuvaihtoehtoina täydellä nopeudella.

Hijonosa hankki jo vuonna 2013 yhden ensimmäisistä digitaalisista aaltopahvin painokoneista. Nyt uusi leveämpi ja nopeampi kone laajentaa tuotantoa täysimittaiseksi.

Nozomi C18000 voi painaa 75 metriä minuutissa tuottaen tunnissa jopa 7 224 neliömetriä painettua aaltopahvia. Käytössä on laajimmillaan seitsemän väriä mukaan luettuna valkoinen. Painatuksen resoluutio on 360 x 720 dpi:tä. Koneessa on in-line laadunvalvontajärjestelmä.

Koneessa on myös täysin integroitu ohjelmoitava materiaalin käsittelyjärjestelmä. Painettu aaltopahvi on kierrätyskelpoista.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB