EFI:n aaltopahvikone tuotantoon Espanjassa

Teksti:Redaktionen
JULKAISTU: 2017-01-23
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Aaltopahvin digitaalinen painaminen kehittyy. EFI on nyt saanut ensimmäisen tilauksen Nozomi-painokoneelleen. Tilaaja on espanjalainen Hijonosa-yhtiö.

EFI esitteli Nozomi C18000 -painokoneen Drupa-messuilla keväällä 2016. Single-pass LED-inkjetkone on tiedotteen mukaan pitkälle kehitetty tuotantojärjestelmä monipuoliseen aaltopahvipakkasten painamiseen. Koneella voidaan painaa sekä ohutta että jopa kaksikerroksista aaltopahvia eri laatuvaihtoehtoina täydellä nopeudella.

Hijonosa hankki jo vuonna 2013 yhden ensimmäisistä digitaalisista aaltopahvin painokoneista. Nyt uusi leveämpi ja nopeampi kone laajentaa tuotantoa täysimittaiseksi.

Nozomi C18000 voi painaa 75 metriä minuutissa tuottaen tunnissa jopa 7 224 neliömetriä painettua aaltopahvia. Käytössä on laajimmillaan seitsemän väriä mukaan luettuna valkoinen. Painatuksen resoluutio on 360 x 720 dpi:tä. Koneessa on in-line laadunvalvontajärjestelmä.

Koneessa on myös täysin integroitu ohjelmoitava materiaalin käsittelyjärjestelmä. Painettu aaltopahvi on kierrätyskelpoista.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx

Nuoret aikuiset ovat kiinnostuneempia ympäristöystävällisistä pakkauksista

Muovipakkausjättiläisen ALPLA:n "2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey” -tutkimuksen mukaan nuoremmat (18-34-vuotiaat) priorisoivat ympäristöystävällisiä pakkausratkaisuja.
alplax

Tekniikkaa ja nörtteilyä Gallin kanssa Scanpackin lavalla

Hän on nörtti. Hän on asiantuntija, jolla on valtavasti energiaa ja jolla nauru on aina lähellä.
Evelina Galli