DS Smith laittaa kiertotalouden kaiken keskiöön

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-10-22
PÄIVITETTY: 2023-01-18


DS Smith on jo jonkin aikaa panostanut Ellen MacArthur Foundation -säätiöön ja tavoitteeseen siirtyä nopeammin kiertotalouteen. Tavoitteisiin kuuluvat sataprosenttinen kierrätys tai kierrätettävät pakkaukset vuoteen 2025 mennessä. Pakkausalan toimijoista myös Unilever on mukana säätiön toiminnassa.

”Voimme ylpeinä todeta, että konsernimme on tarttunut haasteeseen osaltaan edistää luopumista vanhasta, lineaarisesta järjestelmästä eli siitä, että tuotetaan, käytetään ja heitetään roskiin,” sanoo Ari Viinikkala, DS Smithin Suomen toimintojen toimitusjohtaja.

DS Smithin tuotteet ovat alun perin kotoisin kasvavasta metsästä. Sieltä tie kiertää kierrätykseen. Kun kuitu on lopulta hyödynnetty, se kompostoidaan ja palautetaan kasvikuntaan. Hyvä näin. Mutta kehitystyötä ei kuitenkaan ole mitään syytä lopettaa tähän.

”Tehtävämme on luoda entistä paremmat mahdollisuudet asiakkaillemme tuottaa, toimittaa ja markkinoida niin vähillä resursseilla kuin mahdollista, ja ilman negatiivisia ympäristövaikutuksia. Ja aina kiertotalous keskiössä”, Viinikkala sanoo.

Ellen MacArthur Foundation perustettiin vuonna 2010, ja sen tavoitteena on edistää siirtymistä kiertotalouteen. DS Smith julkaisi 22. toukokuuta 2019 yhteistyön säätiön kanssa tavoitteenaan edistää yritysten kiertotaloustoimintaa ja tukea liiketoimintojen innovaatioita. Kumppanuus vahvistaa DS Smithin kestävän kehityksen tavoitteita. Ohjelma perustuu yhdeksään pitkän aikavälin tavoitteeseen, joihin kuuluvat sataprosenttinen kierrätys tai kierrätettävät pakkaukset vuoteen 2025 mennessä. Säätiön kymmenen nykyisen globaalin kumppanin joukossa ovat Danone, Google, H&M, Nike, Phillips, Renault ja Unilever.

Jatka lukemista

Dayton osti Thomekon elintarviketoiminnot

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Dayton nousee kaupalla elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi toimitusjohtaja Pekka Tiaisen mukaan.
dayton-tiainen-elintarviketeollisuus

Huhtamäki lahjoittaa kerta-astioita kriisiavuksi

Huhtamäki lahjoittaa tuotteittaan terveydenhuollon toimijoille, esimerkiksi yli kuusi miljoonaa kerta-astiaa sairaaloille ja hoitokodeille ympäri Eurooppaa ruokahygienian ja -turvallisuuden varmistamiseksi poikkeustilanteessa. Yhtiö tuottaa myös visiirejä ja avustaa Punaista Ristiä.
huhtamäki-ruokapakkaukset-food-service

Raflatacilta PP-etikettikalvoa kierrätysmuovista

UPM Raflatac tuo markkinoille ensimmäisenä PP-etikettimateriaalin, joka on tehty kierrätysmuovista. Materiaalissa käytetään kemian teollisuuden SABIC-yrityksen kierrätysratkaisua PP-tuotteille.
Jar of peanut butter and peanuts

Tampereella kehitetään biomateriaaleja

VTT, Tampereen ammattikorkeakoulu ja rakennus- sekä pakkausalaan liittyvät yritykset kehittävät kestävämpiä ja ympäristöystävällisempiä materiaaleja uusiin sovelluksiin. BeLight-hankkeen tavoitteena on myös verkostoituminen, kansainvälistyminen sekä muovin kiertotalouden mukaiset uudet liiketoimintamahdollisuudet.
belight-hanke-tampere-banneri

Uusimmat uutiset

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak

Muuttaako uusi nestekartonkipakkaus markkinat?

Pakkausalan lehdistöä kokoontui 15. toukokuuta Amsterdamiin ottamaan osaa täysin uuden pakkausratkaisun lanseeraukseen. Tilaisuuden järjesti Zotefoams, joka väittää olevansa ”gamechanger”. Pitäisikö suurten nestekartonkipakkausten valmistajien tuntea olonsa uhatuksi?
rezorce

Uusi päällystämätön kartonki Holmen Iggesundilta

Invercote Touch on uusi päällystämätön kartonki Holmen Board & Paperilta. Se on suunniteltu vastaamaan kasvavaan kysyntään kestäviä ja visuaalisesti houkuttelevia pakkausmateriaaleja kohtaan, joiden tulee silti säilyttää hyvät paino-ominaisuutensa.
Igge-touchx

Biomuovilla on oleellisesti pienemmät CO2-päästöt verrattuna perinteiseen muoviin

Iso-Britanniassa, Kiinassa ja Sveitsissä olevat tutkijat ovat osoittaneet, että kun fossiilinen muovi korvataan biohajoavalla biomuovilla, syntyy merkittävästi vähemmän hiilidioksidipäästöjä. Näin kirjoittaa Nordisk Bioplast-yhdistys omilla verkkosivuillaan.
Global warming concept