Artesaanihunajalle ekologinen pakkauskonsepti

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2019-09-11
PÄIVITETTY: 2023-02-16


Korpikuusikon Hunaja luottaa pakkauksissaan Metsä Boardin kartonkeihin ja pakkaussuunnitteluosaamiseen. Korkealuokkaisen hunajan tuottaja on tuonut markkinoille yhtenäisen valikoiman, jonka pakkaukset korostavat laatuhunajan vaikutelmaa. Settiin kuuluvat yksittäispakattu hunaja, lahja-, verkko- ja kuljetuspakkaukset sekä lattialle ja pöydälle sijoitettavat myymälätelineet.

Yhtenäisen ilmeen omaavat pakkaukset on valmistettu Metsä Boardin kartongeista ja ne ovat myös Metsä Boardin suunnittelemia. Pakkaukset valmistivat Prem, CadPack ja Pa-Hu Suomessa sekä Werner Kenkel Puolassa.

”Visioni on valmistaa lahjoja, ei pelkästään hunajaa. Elegantti, laadukas pakkaus tuo hunajalle selkeää lisäarvoa. Minulle on tärkeää, että pakkaukset on valmistettu kestävästi käyttäen uusiutuvia raaka-aineita. Halusin välittää tämän myös hunajan ostajille, ja sen vuoksi painoimme kertomuksen pakkausmateriaalin alkuperästä lahjapakkauksen kanteen”, sanoo Teemu Aittamaa, Korpikuusikon Hunajan perustaja.

Näyttävää pakkauskonseptia luotaessa oli tärkeää jatkaa tuotteen bränditarinaa. Kartonkimateriaali ja pakkausdesign tukevat brändikokemusta – pakkauksen luonnollinen ja orgaaninen pinta sekä erikoistehosteet kutsuvat koskemaan ja tuntemaan.

”Tarkat yksityiskohdat kuten kultafolioinnilla tehdyt mehiläiset ja hunajakennot heijastavat brändin laatua ja puhdas valkoinen pinta maailmanluokan hunajan puhtautta. Vahva, mutta kevyt kartonki suojaa hunajaa ja kestää hyvännäköisenä läpi logistiikkaketjun”, kertoo Metsä Boardin EMEA- ja APAC-alueiden Packaging Services Director Ilkka Harju.

Jatka lukemista

Päätyykö pakkaus hylkyyn vai kiertoon?

Lajittelu ja muovipakkauksen päätyminen oikeaan paikkaan kierrätyslaitoksella määrittävät kierrätyksen onnistumisen.
ia_ahl_etiketit

Valion maitotölkit pukeutuvat kevätkuoseihin

Viljele hyvää -maitotölkit ilmestyvät kauppoihin tästä viikosta alkaen ja ovat saatavilla heinä-elokuun vaihteeseen asti.
Valio 22032022

Suomalaisväriä Pro Carton Young Designers -kilpailussa

Lapin yliopiston teollisen muotoilun opiskelija Senni Virransola pääsi ainoana suomalaisena jatkoon kansainvälisessä suunnittelukilpailussa.
Pro Carton 12082021

360 Services auttaa optimoimaan pakkausta

Metsä Boardin uusi palvelukokonaisuus tarjoaa asiakkaille entistä paremmat mahdollisuudet kehittää pakkauksiaan.
MetsäBoard 26052021

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox