Arkkipohjainen veloitus kartonkipainamiseen

Teksti:Toimitus
JULKAISTU: 2018-02-07
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Heidelberg on ottanut käyttöön painettujen arkkien määrään perustuvan uuden veloitustavan pakkauspainamisessa. Uudessa mallissa asiakas saa palveluna painokoneet, ohjelmistot, huollon ja painotarvikkeet ja maksaa niistä tuotantomäärän mukaisesti.

Malli muistuttaa digipainatuksessa yleistä klikkipohjaista maksutapaa.

Heidelbergin uusi digitaalinen tilausmalli otetaan käyttöön saksalaisessa WEIG Packaging -yrityksessä. Sen taivekartonkia painava FK Fürther Kartonagen saa kaksi uuden sukupolven Speedmaster XL 106 -offsetkonetta ja kaikki tarvittavat tarvikkeet, palvelut ja ohjelmistot tuotantoa varten. Painosalissa käytetään Heidelbergin Push to Stop ja Multicolor -tekniikoita sekä Assistant-sovellusta, josta tehdään keskitetty tuotannon hallintaliittymä.

– Aiomme tehdä Emskirchenin tuotantolaitoksesta kartonkipainamisen yksikön, joka johtaa joustavuudessa ja tuotantokyvyssä. Siksi teemme strategista yhteistyötä Heidelbergin kanssa, joka ei enää saa tulojaan laitteiden toimittamisesta vaan pelkästään sovittujen tuottavuuden ja kasvun tavoitteiden saavuttamisesta, sanoo Toni Steffens, Commercial Director, WEIG Packaging.

Tiedotteen mukaan tilauspohjainen järjestelmä seuraa tekniikkateollisuudessa yleistyvää pay-per-use -mallia. Se eroaa kuitenkin merkittävästi digipainatuksessa käytetystä klikkimaksusta, joka perustuu pääasiassa toimittajan omiin kustannuksiin eikä asiakkaan liiketoimintamalliin.

– Tässä tilauspohjaisessa järjestelmässä taloudellinen vastuu tekniikan optimaalisesta toiminnasta, tuottavuuden kasvusta ja maksimaalisesta laitteiden käyttöasteesta ei enää ole pelkästään asiakkaalla, vaan myös toimittajalla, kertoo Ulrich Hermann, Chief Digital Officer, Heidelberg.
 

 

 

Jatka lukemista

Raisiolle uusi toimitusjohtaja kesäkuussa

Raisio Oyj:n hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri Pasi Flinkmanin. Hän aloittaa Raisio Oyj:n toimitusjohtajana 15.6.2024. Flinkman siirtyy Raisioon Orkla Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.
Finland

Pakkaus- ja printtimessuilla vilkasta

Pakkausalan ja graafisen teollisuuden ammattitapahtuma keräsi runsaasti kävijöitä Helsingin Messukeskukseen 13.-14.3.2023. PacTec, FoodTec & PlastExpo Nordic 2024 -tapahtuman kävijämäärä nousi edellisestä kerrasta 36 % ja oli 4 387.
stora

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusimmat uutiset

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox

Brittiläisten päivittäistavarakauppojen pakkauspomot haluavat luopua muovista, mutta se ei ole helppoa

Aquapak-pakkausyrityksen uuteen tutkimukseen otti osaa sata brittiläisen päivittäistavarakaupan pakkausvastaavaa. Heistä enemmistö (92 prosenttia) suunnittelee luopuvansa kokonaan muovin käytöstä kuluttajapakkauksissaan.
Aquapak