Alumiinikerroksen poisto parantaa kahvipurkin kierrätettävyyttä

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2021-04-08
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Nescafé Kulta -pikakahvin täyttöpakkaus valmistetaan jatkossa ohuesta, yhdestä materiaalista valmistetusta muovilaminaatista, josta alumiinikerros on poistettu. Kahdellakymmenellä prosentilla keventynyt uusi, kierrätettäväksi sopiva pakkaus on innovaatio, joka tukee Nestlén tavoitetta käyttää vain kierrätettäviä tai uudelleenkäytettäviä pakkauksia vuoteen 2025 mennessä. Nyt tapahtuva pakkausmateriaalin vähennys ja kierrätettävyyden lisääntyminen tulee koskemaan kaikkia Nescafé -pusseja ja -purkkeja ympäri maailmaa seuraavien parin vuoden aikana.

Nescafé Kulta -pikakahvipussin alumiinikerros on aromien säilymisen lisäksi ollut olennainen kahvin tuoteturvallisuudelle, mutta ongelmallinen kierrätyksen kannalta. Pitkällisen kehitystyön vaatineen innovaation avulla kahvin aromit, korkea laatu ja tuoteturvallisuus on pystytty säilyttämään, vaikka alumiinikerros on poistettu. Poiston myötä pakkausmateriaali sisältää nyt vain yhdentyyppistä muovia, joka voidaan kierrättää, ja jonka raaka-aine voidaan käyttää uudelleen.

Nescafé on yksi maailman suosituimmista kahvibrändeistä. Nescafé Gold -pikakahvia myydään paikallisina brändeinä ja ainutlaatuisina kahvisekoituksina useilla markkinoilla ympäri maailmaa. Nescafé Kulta -pikakahvi on suomalaiseen makuun kehitetty resepti. Pakkausuudistus toteutetaan vuoden 2021 ensimmäisen puoliskon aikana kaikilla markkinoilla. Nescafé Gold ja Nescafé Kulta -pikakahveja on saatavilla myös muovikannellisessa lasipurkissa, joka on kokonaisuudessaan täysin kierrätettävä.

Maailman suurimpana elintarvikeyrityksenä Nestlé pitää velvollisuutenaan vähentää pakkausmateriaalien määrää ja muokata pakkauksistaan ympäristöystävällisempiä. Nestlé on sitoutunut vähentämään neitseellisen muovin käyttöä kolmanneksella ja muokkaamaan pakkauksensa kokonaan kierrätettäviksi tai uudelleenkäytettäviksi vuoteen 2025 mennessä.

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Drupa alkaa pian – tässä on kuusi trendiä, joita kannattaa pitää silmällä

Kahdeksan vuoden tauon jälkeen pääsemme jälleen Drupa-messuille ja näemme, mitä toimittajat uskovat meidän tarvitsevan. Tästä löydät kuusi trendiä, joita kannattaa seurata messuhalleissa.
drupa24_12x

Pakkausautomaatio säästää monella tavalla verkkokaupassa

Suomalainen logistiikkayhtiö Inex Partners Oy on tehnyt yhteistyötä SEE:n (aiemmin Sealed Air) kanssa kehittääkseen pakkausautomaatiota.
SEE-I-Pack

Metsä Boardin taivekartonkikone on nyt Euroopan suurin

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board vihki 11. huhtikuuta käyttöön uudistetun taivekartonkikoneen Ruotsin Husumissa.
Ribbon-has-been-cutx

Kp lanseerasi ensimmäisen sataprosenttisesti kierrätetyn muovisen elintarvikerasian

Klöckner Pentaplast (kp) ilmoittaa saavuttaneensa tärkeän virstanpylvään elintarvikepakkausteollisuudessa. Se esitteli ensimmäiset elintarvikerasiat, jotka on tehty pelkästään kierrätetystä PET:stä (rPET), joka on valmistettu pakkauksista.
KP-trayx