Ahlstromille läpimurto Amerikan kahvimarkkinoilla

JULKAISTU: 2016-10-02
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Ahlstrom on tehnyt monivuotisen sopimuksen kompostoituvien annoskahvimateriaalien toimittamisesta Pohjois-Amerikan markkinoille.

Sopimus on yhtiön mukaan merkittävä läpimurto nopeasti kasvavilla annoskahvimarkkinoilla. Annoskahvien kuluttajamarkkinat olivat Yhdysvalloissa viime vuonna noin 4,6 miljardia dollaria.

Sopimuksen mukaan Ahlstrom toimittaa maissitärkkelyksestä valmistettavaa polymaitohappo (PLA) -pohjaista kompostoituvaa tuotetta Club Coffeelle, joka on kanadalainen paahtimo ja kahvipakkaaja.

Club Coffeen palkitut yhden annoksen PurPod100-kahvikapselit valmistetaan Ahlstromin tuottamasta materiaalista. Siihen on hyvän paineenkestävyyden ja suodatusominaisuuksien saavuttamiseksi lisätty luonnon kuituja.

PurPod100 voitti hiljattain Yhdysvaltojen muoviteollisuuden myöntämän biopolymeerien innovaatiopalkinnon. Tuote hajoaa teollisissa kompostoreissa jopa viidessä viikossa.
 

 

 

Jatka lukemista

Ruotsi ottaa käyttöön muovipussiveron

Ruotsin valtiopäivät on hyväksynyt muovipussiveron käyttöönoton. Se tulee voimaan toukokuun alusta ja koskee sekä muovikasseja että kaupan ohuita muovipusseja. Vero ei koske kasseja, jotka on tarkoitettu jatkuvaan käyttöön.
plast-skatt-utvald

UPM investoi uuden sukupolven biokemikaaleihin

UPM käynnistää merkittävän kasvuhankkeen biokemikaaleissa ja investoi biojalostamoon Leunassa, Saksassa. Biojalostamo tuottaa sataprosenttisesti puupohjaisia biokemikaaleja, jotka mahdollistavat siirtymän fossiilisten raaka-aineiden käytöstä kestävämpiin vaihtoehtoihin useissa kuluttajalähtöisissä lopputuotteissa, kuten pakkauksissa.
upm-biokemikaalit-rakeet

Uusi merkintäväri steriloituihin pakkauksiin

Merkintäjärjestelmiä valmistava Linx Printing Technologies on kehittänyt uuden mustesuihkuvärin, jolla voidaan merkitä ruokapakkauksia ennen niin sterilointia. Väri kestää hyvin kuumuutta ja kosteutta.
linx-ink-utvald

Cabassi laajentaa paperikassien valikoimaa

Valkeakoskelainen paperikassivalmistaja Cabassi Oy on laajentanut tuotantoaan ja investoinut uuteen täysautomaattiseen paperikassikoneeseen. Uusi kone on jo tuotannossa ja ensimmäiset toimitukset asiakkaille on tehty. Investoinnin myötä Cabassi laajentaa kassivalikoimaansa.
Paperikassi_Suomesta_Cabassi_

Uusimmat uutiset

PREM ja Merkopaino yhdistyvät

PREM (Suomenselän Laminointi Oy) on ostanut Merkopaino Oy:n osake-enemmistön.
prem_pieni

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus