Yliopistolta apua kehityshankkeeseen

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2021-03-09
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Helsingin yliopiston ympäristömuutoksen ja globaalin kestävyyden maisteriohjelma järjestää tänä keväänä projektikurssin (ECGS-004), jossa opiskelijaryhmät ratkovat yhteistyökumppaneiden ongelmia. Kyseessä on siis ohjatun ongelmanratkaisun kurssi, jossa noin 5 opiskelijaa + 1 opettaja ratkovat kuuden viikon aikana kumppaneiden haasteita. Alla on esimerkkejä, minkälaisia aiempien vuosien haasteet ovat olleet. Osa ratkaisuista on otettu todellisuudessa käyttöön, esim. markkinointikampanjoita.

Jos teillä sattuu olemaan kehityshanke käynnissä, jossa kaivataan lisäkäsiä (esim. ratkaisut/kokeilut hävikin vähentämiseksi, kierrätysasteen nostamiseksi, viestintäkampanjoiden toteutus, kuluttajahaastattelut tms.) ne todennäköisesti voitaisiin ottaa työn alle kurssilla. Kurssi alkaa jo 16.3. ja ratkaisut luovutetaan kumppaneille 6.5.

Yhteistyökumppaneilta ei edellytetä taloudellisia sitoumuksia, mutta toive on, että yrityksellä on mahdollisuus käyttää aikaa noin 5 tuntia (mukana kurssi-Zoomissa 18.3., 20.4. ja 6.5. ja mahd. keskustelua ryhmän kanssa siinä välissä).

Kurssin vetäjänä toimii professori Eva Heiskanen, Helsingin yliopiston Kuluttajatutkimuskeskuksessa. Jos teillä olisi käsillä opiskelijoille sopiva haaste, niin nyt olisi mahdollisuus saada korkeatasoista kehitys-, tutkimus- ja ongelmanratkaisuapua.

Kiinnostuksesta tai sopivista haasteista voi ilmoittaa osoitteella:
eva.heiskanen@helsinki.fi

Aiemmilla kursseilla ratkottuja haasteita:

• e2 tutkimus: How can we respond to the global food crises ahead?
• WWF: Designing and implementing a sustainable food campaign
• Helsingin kaupunki: Develop a mechanism to mitigate the environmental impacts of increased recreational use of Helsinki archipelago*
• Kemira: Alternatives to plastic packaging for food
• Baltic Sea Action Group and Carbon Action Pilot: How to get Finnish farmers to make the shift towards carbon farming?
• Metsä Group: How to promote bio-based packaging alternatives
• Motiva: How to promote learning from failure in energy experimentation

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Drupa alkoi - tässä on 18 vinkkiä messuille

Ensimmäistä kertaa vuoden 2016 jälkeen Drupa järjestetään Düsseldorfissa. Jättimessuilla on monen vuoden jälkeen paljon uutta esiteltävää, erityisesti pakkausalasta kiinnostuneille. Eikä niitä kutsuta syyttä yhä useammin Drupack-messuiksi. Tästä löydät vinkkejä, joita kävijät voivat nähdä messuilla. Packnews on luonnollisesti paikalla.
DRUPA24_01x

Diageo testaa PulPacin paperisia Baileys-pulloja Barcelonan festivaaleilla

Diageo testaa kuivamuotoiltua kuitupulloa, joka koostuu 90-prosenttisesti paperista, jossa on ohut muovivuoraus ja foliotiiviste. Koe toteutetaan yhteistyössä PA Consultingin kanssa, joka on osa Bottle Collectivea yhdessä PA:n ja Pulpacin kanssa.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottlesx

Burger King testaa uudelleenkäytettäviä biomukeja

Restel Oy kokeilee neljässä toimipisteessään uudelleenkäytettäviä juomamukeja, jotka on valmistettu biopohjaisesta ja kierrätettävästä Sulapac-materiaalista.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

"Olemme ylpeitä kuin kukot” – Orapac toivoo voittavansa Packnorth Award 2024:n

Suomalainen Oy Orapac AB on yksi yrityksistä, joka haluaa voittaa Packnorth Award 2024 -palkinnon. Kilpailutyö, jota he kutsuvat Greenboxiksi, on periaatteessa yksinkertainen: laatikko kannella. Se on kuitenkin valmistettu täysin kierrätetyistä kuiduista ja eristää lämpöä ja kylmää paremmin kuin EPS-pakkaus edellyttää. Otimme yhteyttä Orapacin toimitusjohtaja Fredric Tidströmiin ja varatoimitusjohtaja Torbjörn Nyholmiin saadaksemme lisätietoja.
Greenbox