Walkin kouluille suunnattu kiertotalouskilpailu ratkennut

Teksti:Johanna Nikunen
JULKAISTU: 2020-05-27
PÄIVITETTY: 2023-01-18


Walki Groupin Circular Classroom -ohjelman tavoitteena on tehdä kiertotalouden perusteet tutuksi mahdollisimman monelle nuorelle. Tänä keväänä järjestetty kiertotaloussanastokilpailu oli osa ohjelmaa. Kilpailun voittajiksi nousivat työparina työskennelleet Jasmine Hammarberg ja Noora Airikkala Otaniemen lukiosta Espoosta.

Kiertotalouteen liittyy paljon erilaisia käsitteitä. Walki Groupin Circular Classroom-ohjelman puitteissa järjestetty kilpailu tuotti useita hienoja kiertotaloussanastoja, joissa pureuduttiin ansiokkaasti erilaisiin kiertotalouden käsitteisiin. Selityksen saivat niin ”resurssitehokkuus” kuin ”teollinen symbioosikin”.

Voittajatyö ja tuomariston perustelut
Kiertotalouskilpailun voittajaksi nousi video, jonka takana ovat Otaniemen lukiossa opiskelevat Jasmine Hammarberg ja Noora Airikkala. Kilpailun tuomaristo arvioi työn toteutukseltaan helposti lähestyttäväksi ja inspiroivaksi. Nuoret selittävät videosanakirjassa termit omin sanoin. Työ toimii hyvänä muistutuksena siitä, että kiertotalous toteutuu tavallisten arkisten valintojen kautta ja haastaa pohtimaan, mitä kukin meistä voi tehdä itse.

Otaniemen lukiosta saapui kilpailuun useampia korkeatasoisia töitä ja kilpailun tuomaristo päätti jakaa myös kunniamaininnan koulun oppilas Saaga Sundströmille, jonka työ oli ansiokas erityisesti sanaston laajuuden vuoksi.

Kilpailun tuomaristoon kuuluivat YK:n alaisen Global Compact Finland -verkoston toimitusjohtaja Lenita Toivakka, Talous ja Nuoret TAT ry:n Päivi Kosunen ja Walki Groupin innovaatiojohtaja Annika Sundell.

Linkki voittajatyöhön

Linkki kunniamaininnan saaneeseen työhön

Jatka lukemista

Dovelta uudelleentäytettävä deodoranttipakkaus

Dove on julkistanut ensimmäisen uudelleentäytettävän ja -käytettävän deodoranttinsa.
11272_pe_dove_canada2_888904

Arla ryhtyy vastaanottamaan maitoa uusilta maidontuottajilta

Fazerille viime vuosina maitoa Kaakkois-Suomessa ja Uudellamaalla tuottaneet maitotilat siirtyvät tuottamaan maitoa Arlan jalostettavaksi.
arla-uusi

R-kioski korvaa 10 miljoonaa kahvikupin kantta kuitukansilla  

R-kioski siirtyy käyttämään täysin kierrätettäviä, uusiutuvista ja sertifioiduista raaka-aineista valmistettuja muovittomia Huhtamäen kuitukansia noutokahvikuppien kansina.
vastuullinen_kahvi_rkioski_2023-VERKKO

DS Smith lahjoitti Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien keräysastiat

DS Smith on suunnitellut ja valmistanut Tampereen Ammattikorkeakoululle kertakäyttöisten kahvikuppien kierrätysastioita take away-pakkausten kierrätyksen edistämiseksi osana korkeakoulun koordinoimaa RUOKO-hanketta ja osana DS Smithin kestävän kehityksen strategian mukaisia toimia.
Ruoko

Uusimmat uutiset

Aiothan osallistua Packnorth Award 2024 -kilpailuun?

Ilmoituksia Packnews Award -kilpailuun saapuu nyt tiheään tahtiin Packnewsille. Mittelö järjestetään neljättä kertaa, ja tänä vuonna palkintojenjakotilaisuus pidetään Scanpackissa. Luvassa on mielenkiintoisia uutuuksia.
kilpailu

Löysikö Lessebo Paper vuoden kesähitin?

Kysymykseen miltä paperi kuulostaa, on vihdoin saatu vastaus. Lessebo Paper otti rohkean askeleen perinteisen visuaalisen muotoilun ulkopuolelle ja tutki tätä hieman outoa kysymystä. Tuloksena on Lessebo Paper Player -soitin, joka muuntaa paperin elegantin hiljaisuuden kiehtovaksi äänikokemukseksi.
01_Hero_Lessebo-Texture_Close-up-paper-texture-Morocco_Photo-by-Carl-Anderx

Duni lanseeraa LipLidsin älykannen

Duni Group ja ruotsalainen start-up-yritys LipLid ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Duni Group lanseeraa LipLidsin kannet take-away-mukeihinsa.
dunix

Ruotsin muovipakkausten keräys on kriisissä, toteaa Svensk Plaståtervinning

Ruotsissa on vakava, kansallinen muovipakkausten keräyskriisi, Svensk Plaståtervinningin (Ruotsin muovikeräyksen) toimitusjohtaja Mattias Philipsson sanoo lehdistötiedotteessa.
Foto: Peter Holgersson AB