Vuoden kartonkipakkaus tarjoaa ylellisyyttä

JULKAISTU: 2019-09-23
PÄIVITETTY: 2023-02-16


Vuoden 2019 European Carton Excellence -palkinnot on jaettu, ja Euroopan parhaaksi kartonkipakkaukseksi nousi ylellinen Gabrini In Love EDT -pakkaus. Sen valmisti Printpark Metsä Boardin kartongilla. Suomalaiset kartongin valmistajat olivat muutenkin vahvasti esillä voittaneissa pakkauksissa.

Gabrini In Love EDT voitti kilpailun tuomariston mukaan erinomaisilla design-ominaisuuksillaan. Uniikin muotoinen pakkaus on koristeltu tekokristallikivillä, jota näkee harvoin pakkauksissa. Sisäpuolella on holografisia tehosteita. Pakkauksen ulko- ja sisäpuoli toimivat täydellisesti yhdessä vedoten tuotteen kohdemarkkinoihin. Tekojalokivet ovat näyttävä ja käsissä tuntuva koriste.

Kilpailussa palkittiin elintarvikkeiden ja yleisten pakkausten sarjoissa ensimmäistä kertaa erikseen ensikuidusta ja kierrätyskuidusta tehdyt pakkaukset. Vuoden pakkaus, pelasta planeetta ja innovaatiosarjat olivat kaikille avoimia sarjoja kuitutyypistä riippumatta.

Suomalaisia pakkausten valmistajia ei näy voittajien listoilla, mutta suomalaiset pakkauskartongit olivat erittäin hyvin esillä. Palkittuja pakkauksia oli toteutettu Metsä Boardin, Stora Enson ja Kotkamillsin kartongeilla.

Kaikki palkitut pakkaukset kuvineen löytyvät täältä.

Jatka lukemista

Päätyykö pakkaus hylkyyn vai kiertoon?

Lajittelu ja muovipakkauksen päätyminen oikeaan paikkaan kierrätyslaitoksella määrittävät kierrätyksen onnistumisen.
ia_ahl_etiketit

Valion maitotölkit pukeutuvat kevätkuoseihin

Viljele hyvää -maitotölkit ilmestyvät kauppoihin tästä viikosta alkaen ja ovat saatavilla heinä-elokuun vaihteeseen asti.
Valio 22032022

Suomalaisväriä Pro Carton Young Designers -kilpailussa

Lapin yliopiston teollisen muotoilun opiskelija Senni Virransola pääsi ainoana suomalaisena jatkoon kansainvälisessä suunnittelukilpailussa.
Pro Carton 12082021

360 Services auttaa optimoimaan pakkausta

Metsä Boardin uusi palvelukokonaisuus tarjoaa asiakkaille entistä paremmat mahdollisuudet kehittää pakkauksiaan.
MetsäBoard 26052021

Uusimmat uutiset

PREM ja Merkopaino yhdistyvät

PREM (Suomenselän Laminointi Oy) on ostanut Merkopaino Oy:n osake-enemmistön.
prem_pieni

Pakkausinnovaatiot puhuttivat Slushissa

Huhtamäki toi yhdessä teollisuusteknologia-alan pääomasijoitusyhtiö Emerald Venturesin kanssa yhteen pakkausalan, kasvuyritykset, alan asiantuntijat sekä sijoittajat järjestämällä yhteisen työpajan Slushissa.
IMG_6711

Kreppipaperikiriste lavan ympärille

Antalis on lanseerannut paperikiristeen. Paperikuidusta valmistettu Master’in- tuote on monomateriaalia, joten se on lajiteltavissa kartonkikeräykseen.
antalis

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan pakkaus- ja pakkausjäteasetukseen

EU-parlamentti päätti omasta kannastaan, mutta vasta kevättalvella selviää, minkälainen pakkaus- ja pakkausjäteasetus Euroopan Unioniin saatiin.
Pääkirjoitus